Köy okulundan ödüllü proje

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Köy okulunda okuyan iki öğrenci cetvele alternatif olarak geliştirdikleri 'Akıllı Kalem' projesiyle TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi'nin yarışmasında ödüle değer görüldü.

Antalya Gazipaşa ilçesindeki Yakacık Köyü'nde bulunan Mehmet Oğuz Galadran İlköğretim Okulu öğrencileri Fatma Baysal ve Fatih Bülbül, araştırmacı bir ruh kazandırmak, geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere açılan yarışmaya Akıllı Kalem projesiyle katıldı. Proje, Türkiye genelinde, fen bilimleri dalında 3554, matematik dalında 1562 olmak üzere toplam 5116 projenin katıldığı yarışmada ödüle değer görülen 50 çalışma arasında yer aldı. Özel olarak hazırlanan tahta parçasına, kalem, iki dişli çark, kâğıt ve tel monte edilerek yapılan kalemle, cetvel kullanmadan bir doğru çizilip, kaç santimetre olduğu ölçülebiliyor.

Aldıkları ödülden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Baysal ve Bülbül, kendilerine olanak tanınması halinde daha büyük projeler hazırlayabileceklerini belirtti. Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Duman "Bundan sonra eğitim hayatınızda sizlere her türlü yardım yapılacak" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber