Hakime zam Özak'a takıldı

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakim ve savcı maaşlarında iyileştirme yapan tasarıya, Bakan Özak itiraz edince tasarı imzadan çıkamadı. Özak, kamudaki mühendislere de iyileştirme yapılmasını istedi. İmza krizi Bakanlar Kurulu'nda çözülecek

HAKİMLER ve savcıların özlük hakları ve maaşlarında iyileştirme yapan kanun tasarısı, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak engeliyle karşılaştı. Yüksek yargı organları başkanlarının Başbakan'dan talep etmeleri üzerine Maliye'nin hazırladığı tasarı, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in hafta içinde Meclis'e sevkedileceğini açıkladığı tasarıyı, Özak, ?Kamudaki mühendisler için de iyileştirme yapılmalı' diyerek imzalamadı.

GÖNÜL İMZALADI...

BÖYLECE Bakan Çiçek'in geçen hafta Meclis'e sevk edileceğini söylediği tasarı için imzalar tamamlanamadı. Özak'ın tavrıyla ortaya çıkan sorun, ilk Bakanlar Kurulu'nda, Başbakan Erdoğan'ın kararı doğrultusunda çözülecek. Çiçek'in açıklamasında belirttiği eksik imzaların, Özak ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e ait oldukları ortaya çıktı. Ancak Gönül, Sayıştay hakimlerinin tasarıya eklenmesi ile ikna edildi ve tasarıyı imzaladı.

YÜZDE 41.9 ZAM

ÖZAK'IN ise, ?Bu tasarı ile birlikte, mühendislerin de özlük haklarının ve maaşlarının iyileştirildiği bir tasarı hazırlayalım. Birlikte Meclis'e sevk edelim. Eğer mühendisler ile ilgili iyileştirme şimdi yapılmaz ise tarihi belli olmayan bir zamana ötelenir. Bunu istemem' dediği bildirildi. Söz konusu tasarıyla Nisan 2006 maaş verileri üzerinden gerçek gelir vergisine göre yapılan hesaplamalarla bin 628 YTL maaş alan bir hakim, yüzde 41.9 zamla 2 bin 339 YTL almaya başlayacak.

7 GÜNDEN FAZLA HASTALANMA SINIRI

Tasarıya göre 7 günden fazla hastalık nedeniyle rapor alan hakim ve savcıların maaşında kesintiye gidilecek. Sağlık kurulu raporu üzerine verilen hastalık izinleri ile kanser, verem, akıl hastalığı, şeker hastalığı, açık kalp ameliyatı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananlar hariç bir takvim yılı içinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının 7 günü aşması halinde, aşan günlere isabet eden yargı ödeneği yüzde 50 eksik ödenecek. Ayrıca taslağa, hakim ve savcıların kullandıkları bilgisayarları uygun taksitlerle satın almalarına olanak sağlayan bir madde de eklendi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber