Meclis'in bu haftaki gündemi...

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bu hafta af niteliği taşıdığı için nitelikli çoğunluk gerektiren, memur ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı ile bazı kamu alacaklarının tahsil ve terkinine ilişkin düzenlemeleri bu hafta ele alacak.

TBMM Genel Kurulu, çalışmalarına salı günü AKP Grup Başkanvekilleri tarafından verilen ve bazı kamu alacaklarının tahsil ve terkinine ilişkin yasa teklifi ile başlayacak. Söz konusu teklif, yurt dışına eğitim amacıyla gönderilen, ancak eğitimini tamamlayamayanların durumunu düzenliyor. Teklifte ayrıca, hurdaya çıkarılan araçların vergi borcu ve cezalarının silinmesi de öngörülüyor. Söz konusu teklifin yasalaşmasının ardından da memur ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı getiren düzenleme görüşülecek.

TASİŞ GÜMRÜĞE BAĞLANIYOR

TBMM komisyonları da haftayı yoğun bir gündemle geçirecek. Plan ve Bütçe Komisyonu salı günü toplanarak, Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün Gümrük Müsteşarlığı'na bağlanmasını öngören tasarı, AKP Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu'nun serbest bölgeler yasasında değişiklik öngören yasa teklifi ile genel kadro ve usulü hakkında yasada değişiklik öngören tasarıyı görüşecek.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, kamu finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesine ilişkin yasada değişiklik yapan yasa tasarısını aynı gün ele alacak.

170 YASAYA UYUM RÖTUŞU

Adalet Komisyonu ise temel ceza yasalarına uyum amacıyla 170 yasada değişiklik öngören tasarıyı çarşamba günü görüşmeye
başlayacak.

DOĞU'YA BİLKENT OKULLARI KOMİSYONDA

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu da çarşamba günü, Bilkent Üniversitesi'nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini cazibe merkezi haline getirmek için, bazı illerde eğitim bilimleri enstitüleri kurması, bu enstitülere bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarında laboratuvar okulları açmasını öngören tasarıyı ele alacak.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, perşembe günü İskan Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısını, AB Uyum Komisyonu da aynı gün, Tütün ve Alkol Piyasası Yasa Tasarısı ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Yasa Tasarısı ile yabancıların çalışma izinlerini düzenleyen yasa tasarısını görüşecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber