Anayasa Mahkemesi önünde bireysel başvuru eylemi

-"Balyoz davası" avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol, Anayasa Mahkemesi'nin karşısında "Adalet nöbeti"ne başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2014 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa Mahkemesi önünde bireysel başvuru eylemi

"Balyoz davası" avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol, Anayasa Mahkemesi'nin karşısında, "Adalet nöbeti"ne başladı.

Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, yaptığı açıklamada, bugünden itibaren, "Adalet nöbeti'" tutmaya başladığını belirterek, "Benim derdim, hükümet 'kumpasçılar orduya kumpas kurdu' dedi. Madem kumpasçıların yaptığını kabul etti. Niye bu adamlar içeride tutuklu, hala neyi bekliyoruz, teker teker ölmelerini mi bekliyoruz" dedi.

Erol, Anayasa Mahkemesi'ne sanıkların bireysel başvuruyu yaptığını ancak bundan umutlarını kestiklerini dile getirerek, "Hükümete diyorum ki yeniden yargılanma paketini çıkart, bu adamları tahliye et. Ondan sonra 'yargılanma devam etsin' diyorum, kumpas olduğu belli değil mi. Bir çete tarafından bu yapılmadı mı? Yapıldı. Biz, yargılamadan korkmuyoruz. Biz, bağımsız bir mahkemede beraat ederiz" diye konuştu.

Vardiya Bizde Platformu ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) üyesi bir grup da Anayasa Mahkemesi önünde toplanarak Avukat Erol'un eylemine destek verdi.

Deniz Yarbay Güven Ertaş'ın eşi Pelin Ertaş tarafından grup adına yapılan açıklamada, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV, Şike, Gizli Belge ve 28 Şubat davalarının hukukla ilgisi olmayan siyasi davalar olduğu savunuldu.

Bu davalarla ordu mensuplarının itibarsızlaştırılmasının amaçlandığını ileri sürülen açıklamada, "17 Aralık 2013 tarihinden itibaren, bu davalar kastedilerek, orduya kumpas kurulduğu, insanların sahte ihbar mektuplarıyla, yasa dışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edildikleri, içerde yatan insanların günahsız olduğu, sadece iktidar değil, iktidar yanlısı basın ve hukukçular tarafından da ifade edilmiştir." denildi.

Eyleme, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu da destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber