Yüzde 60-75 oy alacak 'çatı aday' olmalı

MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday konusunda kapıyı daha da araladı. Bahçeli, "Eğer çatı aday yüzde 60-75 oranında bir oyla seçildiği takdirde gerilim biter" dedi.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Mayıs 2014 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüzde 60-75 oy alacak 'çatı aday' olmalı

UMUT ERDEM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiaları üzerine, "Sayın Başbakan fazla sulanma, fazla şartlanma, fazla havaya girme, hem vallahi hem billahi senden cumhurbaşkanı olmaz, bu makam sana uymaz" tepkisini gösterdi. Çatı adaydan da bahseden Bahçeli, "Yüzde 60-75 oranında bir kucaklayıcı oyla cumhurbaşkanı olduğu takdirde Türkiye, birtakım gerilimlerden kendisini en az belli bir süre uzakta bırakmış olur" dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

VEBALİ BOZGUNCU İKTİDARIN: Başbakan'ın cepheleşme siyaseti, misliyle toplumsal zemine yansımaktadır. Bugün ağlayan her çocuğun, katledilen her körpenin vebali, bozguncu iktidarın omuzlarındadır. Mazlum kadınların ahı, gözü yaşlı anaların sorumluluğu Başbakan'ın sırtındadır. Kadına, kıza, çocuğa ve herhangi bir insana kasteden canilere en ağır müeyyideler uygulanmalıdır ve bu hemen yapılmalıdır. Başbakan'ın, 'bu olaylar adeta idamlık olaylar ama idam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında arkadaşlara talimatım var' sözünün sürüncemede kalmamasını bekliyorum. Meclis zemininde üzerimize düşen ne varsa yapacağız.

MGK'DAN BABAYİĞİT NE ZAMAN ÇIKACAK?: Eğer ortada gerçekten de paralel bir yapılanma varsa bunun mucidi kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan olduğu aşikardır. Başbakan'ın Kürdistan'a yeşil ışık yakması milli güvenlik sorunu değildir. Fakat Başbakan'a göre, rüşvet ve yolsuzlukların ortaya çıkarılması milli güvenlik sorunudur. İranlı şarlatanın içeri tıkılması, AKP 'li bakanların rüşvet alırken kaydedilmesi darbedir, milli güvenlik sorunudur. Merak ediyorum, 15 üyeli MGK'da, rüşvetin ve yolsuzluğun milli güvenliğin en büyük düşmanlarından birisi olduğunu haykıracak bir babayiğit ne zaman çıkacaktır? Devletin milli güvenlik siyasetinin tayini konularında tavsiye kararlar almak, Recep Tayyip Erdoğan'ın çakma Dombırası'na alkış tutmak değildir.

VİLLANDAKİ PARAYI MERTÇE İZAH ET: 17-25 Aralık hadisesi Başbakan'ın ayarını bozmuştur. Başbakan, 700 bin liralık saati koluna takan eski Ekonomi Bakanı'nın hesabını hala verememiştir. İranlı hayırsever dostunun önüne yatmaktan dolayı rüşvete boğulan, bir trilyonu üç beş kuruş gören evladıyla birlikte parayla vatandaşlık dağıtan İçişleri eski Bakanına gerekli müdahaleyi yapamamıştır. Arsızca, namertçe balkona çıkarıp selamlattığı çikolata kutularında, elbise kılıflarında, akara makara karakterli AB eski Bakanı'na 'bu ne iştir' diyememiştir. Çünkü Başbakan bunların kıdemli üstadı ve yolsuzluğun ustabaşıdır. Başbakan önce oğluyla birlikte villasındaki para sıfırlama trafiğini dublaja bağlamadan, başörtüsüyle ilişkilendirmeden, lafı imam hatibe getirmeden mertçe izah ve itiraf etmelidir. Başbakan günah çıkartmalıdır. Cari açığın yüzde 15'ini telafi eden şarlatanın, şu işe bakınız ki, vergi rekortmenleri listesinde esamisi dahi okunmamaktadır. Başbakan'ın zenginleştirdiği ve servet sahipliğinde ilk onda bulunan yeniyetme işadamları vergi veren ilk 100 arasında yer almamaktadır. Bunlar rüşvetçilikte marka olmanın yanında, vergi kaçırmada da zirveye tutunmuşlardır.

DERHAL İSTİFA ETMELİ: Milleti kandırandan, Allah'la aldatandan cumhurbaşkanı olur mu? Damarlarında rüşvetin haram lokması gezen günahın başaktörüne 'cumhura başlık' yakışır mı? MHP, herkesi kucaklayacak, milletimizin tüm değerlerini taşıyan, kimseyi ayırmayan, kimseyi dışlamayan, iyi yetişmiş ve nitelikleri itibariyle göz dolduracak çok değerli bir ismi milletimizle buluşturacaktır. MHP'nin gündeminde kendi adayını çıkarmak ve büyük Türk milletine önermek vardır. Başbakan şayet aday olacaksa, cumhurbaşkanı seçim takvimi başlar başlamaz derhal istifa etmelidir. Devletin imkanlarını kullanmak adil bir demokratik rekabetle uyuşmayacaktır. Başbakan, üç dönem engeline takılarak saf dışı olacak 71 arkadaşını harcamak yerine, kendisini bir süreliğine dinlendirmeli ve hakim karşısına çıkmalıdır. Erdoğan, bu 71 yol arkadaşın siyasete ara veriyor da sen niye ayak sürüyor ve niçin onları satıyorsun da aniden dümenini Çankaya'ya kırıyorsun? Dün gömlek değiştirmiştin, peki bugün neyini takas ediyorsun? Alemin akıllısı, AKP'nin kurnazı sen misin? Çankaya yolları kendisine tıkalıdır. Türk milleti rüşvet ve yolsuzluktan sabıkalı birisine cumhurbaşkanı olma ruhsatı vermeyecektir. Cumhurbaşkanlığı makamı, Yüce Divanlık suçlardan kaçma ve kurtulma vasıtası olamayacaktır."

Bahçeli, grup toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını da şöyle yanıtladı: "Cumhurbaşkanlığı, kamplaşan, cepheleşen ve gerilim stratejisine dayalı bir çatışma ile bu günlere kadar sürdürülen politikalara dayalı bir seçim olarak düşünülmemelidir. Türk milletinin seçmen profilini esas alarak, bunlardan ortak bir aday çıkartmak suretiyle, bütünleyici, kucaklayıcı ve milleti siyasi krize cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle dönüştüremeyeceği bir aday üzerinde çalışmaların yapılması lazım. MHP, bu çalışmayı yapıyor, bu milletin aziz bir evladını, çatı aday olarak Türk milletine takdim edecektir. Eğer çatı aday, yüzde 60-75 oranında bir kucaklayıcı oyla cumhurbaşkanı olduğu takdirde Türkiye, birtakım gerilimlerden, çatışmalardan kendisini en az belli bir süre uzakta bırakmış olur. Bu söylediklerimin içerisinde kimse ile temasımız henüz olmadı. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, önümüzdeki günlerde milletimizle paylaşacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber