Başkanlardan da Köşk için destek

Erdoğan, dün AK Partili büyükşehir belediye başkanlarıyla görüştü. 18 başkanın yanı sıra kurmaylarının da katıldığı görüşmede, ana başlık "belediye çalışmaları ve seçimler" oldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Mayıs 2014 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkanlardan da Köşk için destek

Hakkı KURBAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatıyla yaptığı "istişare ve değerlendirme" toplantılarını, dün de büyükşehir belediye başkanlarıyla sürdürdü. 30 büyükşehirden, AK Parti'nin kazandığı 18 ilin başkanlarıyla; Köşk seçimlerinden çılgın projelere, paralel yapıyla mücadeleden imar uygulamalarına kadar geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

İLK KEZ TOPLUCA GÖRÜŞTÜLER

Başkanların, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına tam destek verdikleri öğrenildi. Seçimlerin ardından, genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan büyükşehir belediye başkanları ilk kez toplu halde Başbakanla görüşmüş oldu. Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin de gündeme geldiği kaydedildi. Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanlığı konusundaki istişarelerimize devam ediyoruz. Bu noktada sizlere de büyük görevler düşüyor. Partimizin adayını en iyi şekilde destekleyeceğinizden şüphem yok" mesajı verdiği belirtildi. Bu sürecin sorunsuz ve kaos yaratılmadan aşılacağını vurgulayan Başbakan'a, belediye başkanlarının da "Adaylık sizin hakkınız. Arkanızdayız" mesajı verdiği ifade edildi. Toplantıda, büyükşehir belediyelerinde uygulanan büyük boyutlu projeler de gündeme geldi. Erdoğan'ın, projelerin kararlılıkla hayata geçirilmesini, vatandaşın oy verirken bu beklentiyle hareket ettiğini hatırlattığı kaydedildi.

İLLERİNİZDEN KATKI BEKLİYORUZ

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, İller İdaresi ve Mahalli İdareler Genel Müdürlükleri vasıtasıyla yürüttükleri çalışmaları başkanlara anlattığı, "Her türlü desteğe hazırız" mesajı verdiği belirtildi. Paralel yapıyla mücadele konusunun da toplantıda gündeme geldiği ifade edildi. Bakan Ala'nın, "Bulunduğunuz illerde sizlerden aktif katkı bekliyoruz" dediği bildirildi.

VAATLERE GENEL MERKEZ TAKİBİ

Başkanlara, seçim döneminde halka verilen vaatler üzerinde de uyarılarda bulunulduğu kaydedildi. Bu çerçevede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül'ün yeni dönem için hazırladığı kısa ve uzun vadeli çalışma planı hakkında bilgi verdiği belirtildi. Vaatler, Genel Merkez'den de takip edilerek, Başkanların karneleri çıkarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber