Belediyenin sinekle mücadelesinde 39 kişi zehirlendi

Haber Giriş : 05 Haziran 2006 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek beldesinde, gece, belediye ekiplerinin sivrisinekle mücadelede yaptıkları ilaçlamadan sonra rahatsızlanan 39 kişi hastaneye kaldırıldı. Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 39 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Mercimek beldesi belediye ekipleri, dün saat 23.00 sıralarında, Aşağı Mahalle'de, sivrisinekle mücadele amacıyla ilaçlama yaptılar.

Bir süre sonra, rahatsızlanan vatandaşlar, yapılan ihbar üzerine beldeye gelen ambulanslarla Ceyhan Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Zehirlendikleri anlaşılan 39 kişi, yapılan tedavinin ardından gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildiler.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, sivrisinekle mücadele amacıyla atılan ilacın tahlil edilmek üzere Adana Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildiği belirtildi.

Belediye Başkanı Menderes Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 bin nüfuslu beldede, vatandaşın talebi üzerine, anlaştıkları firma

yetkililerinin gözetiminde, sivrisinekle mücadeleye başladıklarını ve yılın ilk ilaçlamasını yaptıklarını kaydetti. Araç üzerine monte edilmiş motorlu püskürtme sistemiyle belde genelinde ilaçlama yapıldığını ifade eden Biçer, bir mahallede meydana gelen zehirlenmeden sonra gerekenlerin yapıldığını söyledi. Vatandaşları hastanede ve evlerinde ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Biçer, zehirlenme olayıyla ilgili araştırmanın sürdüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber