Tatile kadar Meclisin gündemi yoğun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, tatile gireceği 1 Temmuz'a kadar yoğun bir gündemle çalışacak. İktidar, 9. Uyum Paketi içinde yer alan düzenlemeleri yasalaştırmayı planlıyor.

Pakette yer alan ve halen komisyonlarda bulunan tasarı ile teklifler şöyle:

"Mali Suçları Araştırma Kurumunun (MASAK) teşkilat ve görevleri ile suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Mesleki Yeterlilik Kurumu kurulması, Gümrük Yasası'nda değişiklik, Kamu Denetçiliği, Sayıştay, Vakıflar, Askeri Mahkemelerin Kuruluş ve Yargılama Usulleri ve İskan yasalarında değişiklik içeren yasa tasarıları, Genel Kurul gündeminde bulunan özel öğretim kurumları, tohumculuk, trafik, elektronik haberleşme yasa tasarıları ile Dernekler Yasası'nda değişiklik içeren yasa teklifi ve Telif Hakları Anlaşması ile İcralar ve Fonogramlar Anlaşması'na ilişkin yasa tasarıları."

9. Uyum Paketi içinde yer alan, ancak "çekinceler" nedeniyle tartışma konusu olan, Gözden Geçirilmiş Avrupa Sosyal Şartı ve Avrupa Sosyal Şartı'na değişiklik getiren protokolün onaylanmasını içeren 2 yasa tasarısı ise daha sonra görüşülecek.

TBMM'ye sevk edilen Su Ürünleri ile Sigortacılık Yasa Tasarısı, TBMM'ye gelmeyen İdari Yargılama Usulü ile Genel İdari Usul kanunlarında değişiklik, Siyasi Etik Komisyonu kurulması, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da yapılacak değişiklik, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri, devlet yardımlarının çerçevesi, izlenmesi ve denetlenmesine ilişkin düzenlemelerin de tatil öncesinde yasalaşması isteniyor.

AK Parti Grubu, bu düzenlemeleri "temel yasa" olarak görüşmeyi planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber