Çocuk yuvasında konsomatris krizi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı 0-18 Yaş Adana Çocuk Sitesi Müdürü Gülay Yılmaz, yurtlarında 17 yaşındaki bir konsomatrisin de kaldığını açıkladı.

Adana Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz başkanlığındaki Adana İnsan Hakları Kurulu üyeleri, bugün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı 0-18 Yaş Adana Çocuk Sitesi'nde incelemelerde bulundu. İnsan Hakları Kurulu'nun sitedeki yatakhane, oyun ve dinlenme odaları, yemekhane ve temizlik denetimleri sırasında sitenin sorunlarıyla ilgili bilgi veren 0-18 Yaş Adana Çocuk Sitesi Müdürü Gülay Yılmaz, 5395 sayılı yeni yasayla birlikte 18 yaşına kadar olanların çocuk sayılması nedeniyle yurda gelen çocuk sayısının hızla arttığını söyledi. Mahkeme kararlarıyla gelen çocuklar arasında 17 yaşında bir konsomatrisin de bulunduğunu belirten Yılmaz, bu durumun diğer çocukları etkileyebileceğini ifade etti. İsmi açıklanmayan konsomatristin kendi yaşıtlarına kötü örnek olabileceği ihtimali üzerine kreş bölümünde kaldığı, konuyla ilgili bakanlığa bilgi verildiği öğrenildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yusuf İyi ise, yurtlarda kalan çocukların sorunlarının giderilmesi için çaba sarf ettiklerini, personel sayısının arttırılması için de girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber