Ziraat'in ilk çeyrek karı 930 milyon TL oldu

İlk çeyrek sonu itibariyle aktiflerine göre Türkiye’nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası’nın ilk çeyrek net kârı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 3 artışla 930 milyon lira oldu. Bankanın kredileri ise geçen yıl aynı döneme göre yüzde 52, 2013 sonuna göre ise yüzde 7 artışla 118.5 milyar liraya ulaştı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2014 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ziraat'in ilk çeyrek karı 930 milyon TL oldu

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın 2014 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal gelişmeleri ve izlenmekte olan stratejileri konusunda açıklamalarda bulundu. Aydın şunları kaydetti:

"2014'ün ilk çeyreğinde artan faiz oranları ve bilançosundaki yapısal vade uyumsuzluğu nedeniyle önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında kar rakamlarında düşüş kaydetmiş olmasına karşın; bankacılık sektörü, temel göstergeleri analiz edildiğinde bir parçası olduğu ekonomimizin davranışına benzer şekilde dalgalanmalara karşı ne kadar dayanıklı olduğunu göstermiş bulunmakta.

Ülkemizin en geniş şube ağına sahip bankası olarak rekabette görece geri kaldığımızı düşündüğümüz yerlerde, özellikle büyük şehirlerde varlığımızı genişletmeyi ve sadece bankamızın bulunacağı yerlerde yeni şubeler açmayı sürdüreceğiz. Yakın gelecekte yurt içinde 2000 şubeli bir banka olmayı hedefleyerek kitle bankacılığını da doğru yapıyor olacağız. Herkesin bankası olma vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda önemli mesafeler kat etmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber