Tacizci öğretmene 142 yıl hapis istemi!

Mahkeme heyeti sanık öğretmenin tahliye talebini reddetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2014 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tacizci öğretmene 142 yıl hapis istemi!

Urla ilçesinde görev yaptığı lisede 11 kız öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmenin 142 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu yargılanan edebiyat öğretmeni O.O.Ö. ve mağdur öğrencilerin avukatları katıldı.

Aynı lisede öğrenci E.P'nin tanık olarak dinlenilmesinin ardından, mahkeme başkanı Kemal Göker, daha önceki celsede mağdur 4 kız öğrencinin ruh sağlığının bozulup bozulmadığına dair rapor alınmasına karar verildiğini, ancak ödenek yokluğu nedeniyle mağdurların randevu gününde Adli Tıp Kurumu'na gönderilemediğini belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Okan Kılınç, raporun Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulundan alınması ve sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Sanık avukatı Ahmet Sinan Sürücü, adli kontrol tedbirinin hangi nedenle yetersiz kalacağının gerekçeli olarak açıklanmasını istedi. Müvekkilinin uzun süredir tutuklu olduğunu, Adli Tıp Kurumundan rapor alınamamasnda onun kusuru olmadığını savunan Sürücü, bu hususlar dikkate alınarak müvekkilinin adli kontrol tedbirleri uygulanarak salıverilmesini istedi.

Tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti 4 mağdur kız öğrencinin ruh sağlıklarına ilişkin raporun Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulundan alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl nisan ayında, bir kız öğrencinin öğretmeninin tacizine uğradığını anlatması üzerine annesi B.K. öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Öğretmen O.O.Ö. İzmir'de başka bir liseye tayin edilirken, 11 öğrenci velisi daha öğretmenden aynı gerekçe ile şikayetçi olmuştu. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen O.O.Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber