Erdoğan: İçeride şuan 120 işçi var

Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı bölgesine geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2014 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Soma'da basın mensuplarının sorularını cevaplıyor.

Soru: İçeride şuan kaç kişi var?

Başbakan Erdoğan: Şuanda arkadaşlarımızın ve işletmenin verdiği rakamlardan hareketle içeride 120 civarında işçinin olduğu söyleniyor. Ama iş verenin verdiği rakam bu. Bu rakam biraz daha düşmüş vaziyettetir. Zira bir taraftan eks olanlar alınıyor, bir taraftan da yararlıları çıkarıyoruz. Bakanımız bir kaç gün daha burada kalacaklar.

Başbakan Erdoğan: "(Soma'daki maden faciası) İlk belirlemelere göre 238 işçimizi Hak'ka uğurladık. 80 yaralımız var."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Herkesin emin olmasını istiyorum, bu kaza en ince ayrıntılarına, en küçük detaylarına kadar araştırılacak ve araştırılıyor. Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Olayı aydınlatacak ve hem yakınların hem kamuoyunun tatmin olacağı adımlar da atılacaktır. Herkes bu konuda müsterih olsun."

Başbakan Erdoğan, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Adli ve idari olarak yapılması gereken çalışmalar da şu anda başlamıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan: (Soma'daki maden faciası) "Vefat eden kardeşlerimizin üzerlerinde kimlikleri yok. Yoksa vücutlarında en ufak bir darbe, yara söz konusu değil. Ama kimlik olmadığı için kim kimdir bilinmiyor"

Başbakan Erdoğan: "Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar var, gruplar var. Bunlara da değer verilmemesinin ülkemizin huzuru için, ülkemizin birliği, beraberliği için çok çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum."

Erdoğan: "Soma ile ilgili CHP'li milletvekilinin getirdiği öneri veya önerge, sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir ve kendi konuşmasında da Soma ile ilgili bir kelime bulamazsınız. Gerekli cevabı zaten arkadaşlarımız da verdiler. 'Bunu bir başka zamanda gündeme getirip konuşalım, konuşabiliriz' dediler. Olay şu anda, tam böyle bir anda, tam bir suistimal olarak kullanılma gayreti içerisindedir. Bunun istismarına da biz zaten fırsat vermeyiz. Olay zaten mart ayının sonunda olmuştur. Şu anda nisan, mayıs, bir buçuk ay. Böyle bir süre geçmiştir."

BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Başbakan Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti milletvekilleri eşlik etti. Başbakan Erdoğan, Soma'daki incelemelerinde TKİ Genel Müdürlüğü hizmet binasına geçerek yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu. Yaklaşık 1 saat yetkililerden bilgi alan Başbakan Erdoğan ardından kaza bölgesine geçti. Başbakan Erdoğan'ı gören madenci yakınları, madencilerin bir an önce sağ salim çıkarılması yönünde Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi. Kaza bölgesindeki incelemelerin ardından Başbakan Erdoğan, basın açıklaması yapmak üzere Soma Belediye Başkanlığı'na gitti.

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinde ayrıca bir vatandaş Başbakan'la görüşmek istediğini söyleyerek Başbakan'ın yanına gitmeye kalkınca korumalar tarafından engellendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan'la görüşmek isteyen vatandaşın yanına giderek sakinleştirdi.

SOMA'YA GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı bölgesine geldi.

Özel uçak "DAP" ile Ankara'dan Manisa'nın Akhisar ilçesine gelen Başbakan Erdoğan, buradan da karayoluyla Soma ilçesindeki maden ocağı bölgesine geçti.

Başbakan Erdoğan'ı, maden ocağı bölgesine gelişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve diğer yetkililer karşıladı.

Manisa Valiliği tarafından oluşturulan kriz merkezine geçen Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da eşlik ettiği Erdoğan'ın, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği maden ocağında incelemelerde bulunması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber