O maden örnek olarak öğrencilere gezdiriliyordu

SOMA Kömür İşletmeleri AŞ’den üst düzey bir yetkili, maden faciasının ardından Hürriyet’e açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mayıs 2014 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O maden örnek olarak öğrencilere gezdiriliyordu

Şirket yetkilisi, 2009 yılında Ciner Grubu'ndan Soma Eynez bölgesinde 15 milyon ton kömür rezervinin üretilmesi kontratını aldıklarını belirterek, bu bağlamda üretilen kömürün sahibinin devlet olduğunu, bedel karşılığında işletme yapıldığını kaydetti.

15 YAŞINDA İŞÇİ OLASILIĞI YOK

Yıllık 3 milyon ton kömür üretimi bulunan Soma'da 3 bin çalışanları olduğunu söyleyen şirket yetkilisi, "Sendikasız işçi çalışmıyor. Şirketimizin çalışanlarının yüzde 100'ü sendikalı. Bordrosuz, sendikasız çalışan işçimiz yok. 15 yaşında bir işçinin bizde çalışması gibi bir olasılık yok. Kimlik kaydı 15 olan birinin, bu şirkette çalışma imkanı yok" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER GEZİYOR

Madencilikte 30 yıllık geçmişe sahip olduklarını anlatan üst düzey şirket yetkilisi, "Türkiye'de bizim tek işlettiğimiz maden ocağı değil, işlettiğimiz maden ocaklarının hepsi denetime açık. Bugün dahi gelip gezilebilir. Dünya standartlarında iş yapmaya özen gösteriyoruz. Örnek olarak gelip öğrenciler gezdiriliyor. Doğru yatırımlar yapan, emniyete en fazla önem veren şirketiz" dedi.

MADENCİLİK LİTERATÜRÜNDE YOK

Madencilik dışında bir iş kazasıyla karşı karşıya olduklarını dile getiren yetkili, şöyle devam etti:

"Çok farklı, çok trajik bir olay yaşandı. Madencilik dışında bir iş kazasıyla karşı karşıyayız. Madencilik literatürü içinden bir kaza değil, grizu patlaması ya da göçük değil. Ani bir alev alma durumu var. Trafo patlaması denildi, kaynağı tespit ettikten sonra bununla ilgili açıklamayı yapacağız. Şu an tek önceliğimiz, amacımız arkadaşlarımızı oradan kurtarmak. Bu yaraları sarmanın yollarını arayacağız. Kaynağını tespit edeceğiz."

TRAJEDİMİZ BÜYÜK

Bütün güçlerini verip kazanın sebebini araştıracaklarını dile getiren şirket yetkilisi, "Biz o bölgenin büyük bir şirketiyiz. Binlerce aileye istihdam sağladık. Arkadaşlarımızın arkasında duracağız, kaybettiklerimizin yakınlarına yardımda olacağız. Trajedimiz büyük" şeklinde konuştu.

Maden ocağı sahibinden ilk açıklama Soma'daki o şirket kimin?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber