Cumhurbaşkanı ve TBMM başkanı Soma'da/Video

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil çiçek, özel uçak "CBK" ile saat 10.25'te Manisa'ya gitti. Gül Akhisar devlet hastanesinde yaralıları ziyaret ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mayıs 2014 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, özel uçak "CBK" ile saat 11.25'te Akhisar'a ulaştı.

Akhisar Hava Meydan Komutanlığı'na gelen Gül ve Çiçek'i Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve diğer ilgililer karşıladı.

Soma'daki maden faciasında yaralananları Akhisar Devlet Hastanesi'nde ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek, Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'nda incelemelerde bulunacak.

İşçi yakınlarıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Soma ilçesinde maden faciasının meydana geldiği alanda incelemelerde bulundu.

Eynez bölgesindeki maden sahasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından bilgilendirilen Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek, burada işçi yakınlarıyla görüştü.

Gül, Çiçek ve beraberindekiler daha sonra TKİ Kurumu Eli Müessesi Müdürlüğü Eynez Yeraltı Kontrol Şube Müdürlüğü'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek'e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eşlik etti.

Kriz merkezine geçerek yetkililerden bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma'da maden faciasının ardından arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemede bulunduktan sonra vatandaşlarla görüştü.

Bir vatandaşın maden ocağından çıkarılan işçilerin isim listesine ulaşmakta zorluk yaşadıklarını belirtmesi üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çıkarttığımız işçi kardeşlerimizin otopsi ve teşhis işlemleri tamamlananlar ailelerine bildiriliyor" dedi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül, maden ocağı bölgesinde incelemelerde bulunurken bir işçi yakını, cenazeleri alma konusunda yaşadıkları sıkıntıyı dile getirip, şikayetçi oldu.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra kriz merkezine geçerek maden ocağında devam eden arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber