AFAD Başkanı: Kurtarma çalışmaları hassasiyetle yürütülüyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Soma'daki maden faciasında arama ve kurtarma çalışmalarında sona gelinirken hassasiyetlerinin daha da arttığını belirterek, "Özellikle sona yaklaşıldığında daha çok odaklanıyor, yoğunlaşıyor, kurtarma çalışmalarını cerrah hassasiyetiyle yürütüyoruz. Son kardeşimizi içeriden kurtardığımız ana kadar bu hassasiyet ve hızımızda zerre kadar azalma olması söz konusu değildir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2014 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AFAD Başkanı: Kurtarma çalışmaları hassasiyetle yürütülüyor

Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın meydana geldiği andaki hassasiyetlerinin eksilmeden devam ettiğini vurguladı.

Maden ocağındaki tüm işçileri dışarı çıkarmak için tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden Oktay, şunları kaydetti:

"İlk andaki hassasiyetimiz, teyakkuz halimiz neyse, şu anda da aynı hassasiyet ve teyakkuz halinde olayı yönetmeye, koordine etmeye devam ediyoruz. Özellikle sona yaklaşıldığında daha çok odaklanıyor, yoğunlaşıyor, cerrah hassasiyetiyle hareket ediyoruz. Son kardeşimizi içeriden kurtardığımız ana kadar bu hassasiyet ve hızımızda zerre kadar azalma olması söz konusu değildir. İlk andan itibaren arama kurtarma ekiplerimiz olay yerindedir ve tüm imkanlar seferber edilmiştir."

- "Güvenlik görevlileri dışında bin 200'ün üzerinde çalışan arkadaşımız var"

AFAD'ın koordinesinde birçok kurum ve kuruluşun maden sahasında görev aldığını dile getiren Oktay, şöyle dedi:

"Maden ocağının içerisindeki arama kurtarma faaliyetine katılan ekipler, Türkiye Kömür İşletmeleri ağırlıklı. Çünkü bu ekipler maden kazalarındaki arama kurtarmalarda ciddi tecrübeye sahip. İçerideki teknik çalışmalar tamamıyla bu ekipler tarafından yürütülüyor. Yine tecrübeli AFAD ekiplerimiz görev başında ve özellikle koordinasyon konusunda etkinler. Çok sayıda ambulansımız ilk andan itibaren hazır olarak bekletiliyor. Dışarıya çıkarılan işçilerin cenazelerinin soğuk ortamlarda tutulması, otopsilerinin yapılması, kimlik tespitlerinin sağlanması, ailelerine teslim edilmeleri, defin işlemleri konusunda çalışmalar yürütülüyor. Güvenlik görevlileri dışında bin 200'ün üzerinde burada çalışan arkadaşımız var."

- Kurtarma ekiplerinin can güvenliğine önem veriliyor

Kurtarma çalışmaları sırasında ekiplerin can güvenliğine de büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Oktay, "Kurtarma çalışmaları kapsamında madene ne zaman girilmesi, ne zaman çıkılması gerektiği, arkadaşlarımızın can güvenlikleri dikkate alınarak hesap ediliyor. Ekipler kendi çalışmaları doğrultusunda güvenli olduklarına inandıkları durumda içeriye giriyorlar. Çalışmalar tamamen içerideki hava ve şartlara bağlı olarak yürütülüyor. İçerideki hava yeteri kadar temiz ve soğutulmuş değilse sürekli temiz hava basılıyor, şartlar iyileştirilmeye çalışılıyor. Tüm kurtarma faaliyetleri ekiplerimizin can güvenliği çerçevesinde yürütülüyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber