Hükümete yapılan eleştirilere yanıt verdi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da, Tükr İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tamamlanan ortak projelerin açılışının yapılacağı "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" başlıklı törene katıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mayıs 2014 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ı salonda bulunanlar 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' ve 'Recep Tayyip Erdoğan' tezahüratları ile karşıladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Yas ilan eden dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum. Allah ülkemize ve milletimize, hiçbir ülke ve millete böyle ağır acılar yaşatmasın. İnsanlığı bu facialardan muhafaza etsin diyorum. Türkiye bu büyük maden faciasında derin bir matem yaşarken, bazı ülkelerde de büyük felaketlerin yaşandığını üzüntüyle öğrendik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "19 Mayıs 1919'da başlayan, bugüne kadar da devam eden süreç, ulusal sınırlarımız içine hapsolunacak bir süreç değildir. Bize çoğu zaman şunu anlattılar; 'Türkiye saldırıya maruz kaldı, Türkiye toprakları işgal edildi, tüm dünya Türkiye'nin aleyhine tavır takındı, Türkiye yanlız bırakıldı.' Hayır. Türkiye o zor süreçte asla yanlız değildi. Her zaman ifade ediyorum; 19 Mayıs 1919'un kapılarını aralayan Çanakkale zaferimizde Anadolu ve Trakya'nın evlatları kadar, Makedonya'nın, Bosna Hersek'in, Filistin'in, Suriye'nin, Irak'ın evlatları da dedelerimizle birlikte şehit oldular" dedi.

Bosna ve Sırbistan'da çok sayıda yerleşim birimi ve tarım arazisi sular altında kaldı. Dün akşam Bosna Hersek cumhurbaşkanı ile de görüştüm. Kendilerinin talepleri oldu ve bu sabah o talepleri ulaştırdık. Kendisiyle bu sabah tekrar görüştüm ve yardımların kendilerine ulaştığını da öğrendim. Yeni neler gerekiyorsa, gerek AFAD gerek Kızılay ile telafi etmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Ekiplerimiz orada, TİKA işin içerisinde. Orada desteklerini sürdürüyor. Şu ana kadar 44 kişinin sel baskınlarında hayatını kaybettiği haberlerini alıyoruz. TİKA'ya burada tekrar teşekkür ediyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TİKA'nın projelerinin açılışında konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları;

* Millet olarak tarifi olmayan bir acı yaşıyoruz. Allah yeryüzündeki hiçbir ülkeye böyle bir acı yaşatmasın. Acımızı paylaşan, yardım önerisinde bulunan tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum.

* Bosna Hersek ve Sırbistan halkına sel felaketi nedeniyle baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.

* Gazi Mustafa Kemal'in kendi ifadesiyle doğum günüm dediği bugünde anlamlı bir açılış yapıyoruz. 19 Mayıs'ın 95. yıl dönümünde, Ali Rıza Efendi anı evlerini Makedonya'da açıyoruz.

* Bu 5 projenin 5'i de 19 Mayıs ruhuna örtüşen projelerdir.

Erzurum, İstanbul, İzmir işgal edildiğinde dünyada pek çok halk gözyaşı döktü.

* Allah'ın izniyle Soma'ya ulaştık, Somali'ye de ulaşacak güçteyiz.

* İnsanlıktan nasibini almamış, ahlaktan yoksun tipler var ki, bizim mitingimize gelmiş diye ölümleri müstahaktır diyecek kadar aşağılamış.

Biri ahlaksızca bir ifade kullanıyor. Şimdi ben soruyorum bu yazıyı yazanların patronları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyorlar. Bunları hala kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyettesin.

* Kalkıp da zaman zaman bir yerlere gelip de bazı eylemlerde bulunanlar bunları karşı tavırlarını koysunlar da samimiyetlerini göreyim.

* Dediler ki bu patron AK Partili, ilk defa o gün gördüm, bu şirketin sahibi kimdir tanımam bilmem.

* Utanmadan sıkılmadan yandaşlarına parayı peşkeş çekti diyecek kadar alçaldılar.


Bosna Hersek ve Sırbistan halkına buradan başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Birazdan canlı bağlanacağımız Gürcistan'da bir baraj inşaatında toprak kayması olduğu haberini aldık. Bu kazadan dolayı da Gürcistan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. TİKA'nın tamamladığı beş ülkede beş projeyi son derece anlamlı bir günde hizmete alıyoruz.

Evet bugün 19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkarak 95 yıl önce milli mücadelenin ateşini yaktığı o anlamlı günün 95'nci yıl dönümü.

Tüm gençlerimizin gençlik ve spor bayramını tebrik ediyoruz. Tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal, kendisine doğum tarihi sorulduğunda 19 Mayıs diye cevaplamıştı. Kendi ifadesiyle doğum yıl dönümünde, hatırasına denk düşen anlamlı bir açılış yapıyoruz. TİKA Makedonya'da, Gazi Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'nin evinin yerini tespit etti. Makedonya'nın Kocacık Köyü'nde bu evi aslına uygun şekilde inşa etmeyi projelendirdik. 2011 yılında çalışmaya başladık. Selanik'teki evi nasıl restore ettiysek bu evi de restore ettik. İki adet anı evini tamamladık. Bugün artık ziyaretçilerin hizmetine açıyoruz.

Kendi ifadesiyle doğum gününde, ayrıca milli mücadeleyi başlattığı günde, bu büyük ve anlamlı eseri vücuda geçirmenin iftiharını milletçe hep birlikte yaşıyoruz.

Yılmaz Özdil'e sert eleştiri

Zerre kadar vicdanı olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye, 'Bunlara müstehaktır' diyen seviye kaybından mahrum olandır. Biride ahlaksızca ifadeler kullanıyor. Bu yazıyı yazanların patronları bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyorsun. Patronlar bunları kapıya koyuyorsan sende bu zihniyete mensupsun. Bunları barındıranlar onlarda aynı şeyleri söylüyor demektir.

Neler söylediler? Bu şirketin sahibi AK Partili. Bilmem, tanımam. İlk defa orda gördüm. Benim milletim müfterileri çok iyi tanıyor. Utanmadan, arlanmadan yandaşlarına peşkeş çekecek kadar aşağılaştılar. Kendisiyle daha önce bilmem tanımam ilk defa orada gördüm. Bu müfteriler bana iftira ile zannediyorlar ki bir şeyler sağlayacaklar.

Biz ellerini Allah'a açıp bütün şehitlerimize Fatiha gönderenlere, hatimler gönderenlere, Allah'a razı olsun diyorum. Çünkü onlar bu milletin dininden vicdanından çıkan sese rehberlik ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber