İlkokul öğretmenine ?cinsel tacizden' 60 yıl hapsi istemi

Haber Giriş : 06 Haziran 2006 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

ADANA'daki bir ilköğretim okulunun öğretmenlerinden 41 yaşındaki C.Ö. hakkında, 4 kız öğrencisini dövüp, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 60 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Öğretmen C.Ö., ?Çocuğum olmadı. Ben onları bir baba gibi seviyordum'' diyerek suçlamayı kabul etmedi. Ancak öğretmen hakkında, ?küçük çocuklara karşı cinsel eğiliminin olabileceği' yönünde rapor düzenlendi.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki okulda 2 yıldan bu yana öğretmenlik yapan C.Ö.'ün, kız öğrenciler 8 yaşındaki S.U., H.K., M.D. ve M.S.'ye sınıfta ve öğretmenler odasında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, velilerince okul müdürüne 15 Nisan'da şikayette bulunuldu. Okul müdürü durumu polise bildirdi. Öğrencilerin Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınıp Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda yapılan ruhi ve psikolojik durumlarıyla ilgili muayenede, fiziksel ve cinsel istismara uğradıklarının belirlenmesi üzerine öğretmen C.Ö. tutuklandı.

60 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İlköğretim okulundaki cinsel istismar iddiasıyla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı İsmail Zafer Kaya, öğretmen C.Ö. hakkında ?Çocukların cinsel istismarı ve darp' suçundan TCK'nın 103/1a-2-3-4-6 (4 kez) 86/2-3e, , 54/2,63 maddelerince dava açtı. Savcı, öğretmen C.Ö.'nün her bir kız öğrenciye cinsel istismardan 15'er yıl olmak üzere toplam 60 yıl hapis cezası istedi. Ayrıca, öğrencileri sopayla dövdüğü gerekçesiyle de ?darp' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Savcı İsmail Zafer Kaya, iddianamesinde 4 kız öğrenciye yapılan cinsel istismarı ayrıntılarıyla anlattı.

MASADA CİNSEL İSTİSMAR

Kız öğrencilerden M.S., geçen yıldan bu yana öğretmen C.Ö.'nün kendisini öptüğünü, yanağını ısırdığını ve sımsıkı sarıldığını söyledi. H.K., sınıf ve öğretmenler odasında öğretmenin cinsel istismarına uğradığını öne sürerken, M.D., polisteki ifadesinde cinsel istismara uğradığını iddia etti. M.D., Cumhuriyet Savcılığı'nda, ?Öğretmenim beni ısırıp öpüyordu. Arada sırada da sırtımıza değnekle vuruyordu'' dedi. Öğrencilerden S.U. da, öğretmen C.Ö.'nün kendisini öğretmenler odasına götürüp masaya yatırarak cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. S.U., öğretmen masası yanında da cinsel istismarın devam ettiğini savundu.

Cumhuriyet Savcısı Kaya, iddianamede, öğretmen C.Ö.'nün Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporuna da yer verdi. Raporda, öğretmen C.Ö.'nün küçük çocuklara karşı cinsel eğiliminin olabileceği, cezai ehliyetini etkilemeyeceği belirtildi.

4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen C.Ö. önümüzdeki günlerde Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber