AFAD çalışanları sendika kurdu

AFAD-SEN Genel Başkanı Çelik: "AFAD çalışanlarının ilk memur sendikasını Muş'ta kurduk ve sendikanın kuruluşundan ötürü olumlu tepkiler aldık"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2014 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AFAD çalışanları sendika kurdu

Muş'ta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanları sendika kurdu.

AFAD-SEN'in tanıtımı amacıyla kent merkezindeki bir restorantta verilen yemeğe, sendikanın yönetim kurulu üyeleri, memurlar ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, yaptığı konuşmada, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenleri andı.

Çelik, AFAD çalışanlarının ilk memur sendikasını Muş'ta kurduğunu belirterek, "AFAD-SEN'in kuruluşundan ötürü olumlu tepkiler aldık" dedi.

Sendikanın öncelikle adını da aldığı AFAD çalışanlarının haklarını korumaya yönelik çalışmalar yürüteceğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar AFAD çalışanlarının sayısal çoğunluğundan fayda elde eden ancak özlük haklarının korunması bir tarafa ellerindeki mevcut hakların gitmesine göz yuman sendikalara, artık geç de olsa 'dur' demenin zamanı gelmiştir. Unutulmamalıdır ki, bütün yeni oluşumlar ihtiyaçtan ortaya çıkarlar. AFAD-SEN kurucusu olan AFAD personelleri de, kendilerinin üvey evlat muamelesi görmesi ve haksızlıklara 'dur' demek amacıyla, TBMM'de, bakanlıklarda ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında artık kendilerini temsil etmek düşüncesiyle bu oluşum içine girmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber