Zeybekçi: Zerrab bizim muhatabımız olamaz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Okmeydanı'ndaki çıkan olaylara ilişkin, "Yüzlerini maskeleyen, molotofkokteyli taşıyan ve insanların canını kasteden ve bunu da demokratik bir hakmış gibi göstermeye çalışanların niyetlerinin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Onun için bunlara asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye bunlara rağmen yoluna devam edecek, barış içerisinde devam edecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2014 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zeybekçi: Zerrab bizim muhatabımız olamaz!

Denizli 3. Sanayi'deki Keresteciler Sitesinde verilen hayır yemeğine katılan Zeybekci, Okmeydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili gazetecilerin yönelttiği soru üzerine Türkiye'de herkesin demokratik şekilde protesto hakkının olduğunu ancak bu hakkın başkalarının özgürlüklerin başladığı yerde bittiğini söyledi.

Hiçbir demokratik hakkın bir terör eylemine dönüşmemesi gerektiğini kaydeden Zeybekci, şöyle konuştu:

"İnsanlar, isteklerini, taleplerini beğendiklerini ve beğenmediklerini, beyan etme ve bunu gösterme, her şekilde kamuoyuna duyurma hakkına sahip ama başka hiçbir yere zarar vermeden, trafiği aksatmadan, başkaların işlerini aksatmadan, canlarını tehdit altına ve tehlikeye atmadan yapmalı. Dolayısıyla hiçbir kimse yapılan bu gösterileri, insanların hayatını kaybettiği o karmaşanın sorumluları mutlaka ortaya çıkarılmalı. Canını kaybeden insanların bunun sebebi bulunmalı ve mutlaka hesabı sorulmalı. Fakat gösterilerde ortaya konan tavır hiçbir şeye sığmaz, bunlar doğru terör eylemidir. Bunlar Türkiye'ye kasteden eylemlerdir"

Zeybekci, Türkiye'ye yurt dışından gelen doğrudan yatırımların geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 49 arttığını, Merkez Bankası'nın faizleri düşürdüğünü hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bunların olduğu ortamlarda biz bu yüzlerini maskeleyen, molotof taşıyan ve insanların canını kasteden ve bunu da demokratik bir hakmış gibi göstermeye çalışanların niyetlerinin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Onun için bunlara asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye bunlara rağmen yoluna devam edecek, barış içerisinde devam edecek. Türkiye, demokrasiden asla vazgeçmeden, hukukun üstünlüğünden asla vazgeçmeden yoluna devam edecek. Bunların üstesinden mutlaka ve mutlaka gelecek. Bunların amaçları belli. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu ortamda Türkiye'yi yeniden istikrarsızlaştırma çabalarından başka hiçbir şey değildir. Kasıt Türkiye'dir. Kasıt bir partiye ya da bir lidere veya bir yere değildir. Doğrudan Türkiye hedef alınmaktadır. Onun için vatandaşlarımızın ve milletimizin bu kasıt karşısında bir olması lazım. Siyasi görüşlerimiz, renklerimiz, inançlarımız farklı olabilir, duygularımız farklı olabilir ama büyük Türkiye şemsiyesi altında kastedilen Türkiye'dir. Bu şemsiye altında toplanmak Türkiye için en olması gerekendir."

- Soma'daki maden faciası

Soma'daki maden faciasına da değinen Nihat Zeybekci, ölen madencilere Allah'ta rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle yakından ilgilenildiğine değinen Zeybekci, "Başbakanımızın talimatlarıyla en azından her maden şehidimize ailesini bir konut sahibi yapmak, onlara en üst düzeyde maaşlarını bağlamak, çocuklarına ilelebet sahip çıkmak ve diğer yardım faaliyetleriyle maddi anlamda da katkılarda bulunmak gibi çalışmalar var. Tabii ki hiçbir maddi katkı veya hiçbir maddi değer giden canı yerine getirmez. Allah bunları milletimize tekrar göstermesin" diye konuştu.

- Deprem

Zeybekci, Ege Denizi'ndeki depremle ilgili, "Depremle yaşamasını öğrenmemiz lazım" diyerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kentsel dönüşümlerle, yapılarımızı yeniden gözden geçirerek, dünyada deprem bölge ülkeler, şehirler nasıl ki depremle yaşayabiliyorsa, 7,5 şiddetindeki depremlerde minimum can kayıplarıyla buna uygun kentler inşa edebiliyorsa bizde bunlara çok hızlı bir şekilde dönmemiz lazım. Türkiye şu anda kentsel dönüşüm ile ilgili çok önemli adımlar atıyor. Denizlimizde, deprem bölgesindeki şehirlerimizde bu anlamda adımlar atıyor. Allah milletimize afet vermesin, felaketler göstermesin inşallah."

- Reza Zarrab'ın ihracatın yüzde 15'ni yaptığı iddiası

Bir gazetecinin Zarrab'ın "ihracatın yüzde 15'i ben yaptım" iddiasına ilişkin sorusuna Bakan Zeybekci, "Reza Zarrab, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin bakanlar kurulu üyemizin muhatabı değildir, muhatabı da olamaz zaten. Türkiyemizin 152 milyar dolarılık ihracatı tamamen sanayi ürünleri ihracatıdır. Geçen senenin içinde altın ihracatı son derece düşüktür. Yani 2 milyar dolarla civarındadır. Bunu muhatap almayı da kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, daha sonra Menderes Tekstil fabrikasını ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber