2013 yılı bütçe açığı 18.4 milyar lira

Maliye Uzmanları Derneği (MUD) Başkanı Mücahit Civriz, trafik para cezaları ile kamu harcamalarının finanse edildiği yönündeki yanlış algının değişmesi gerektiğini belirterek, "2013'te bütçe açığı 18,4 milyar lira, tahsil edilen trafik para cezası ise sadece 1,7 milyar lira oldu" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2014 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Civriz, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl yapılan trafik denetimleri sonucunda 2 milyar 372 milyon 220 bin liraya karşılık gelen 13 milyon 365 bin 520 ceza kesildiğini bildirdi.

Kamu gelirleri içinde özel bir nitelik taşıyan idari para cezalarının, genel kabulün aksine, doğrudan doğruya gelir sağlama amacı taşımadığını vurgulayan Civriz, kişilerin "suç" olarak tanımlanan fiilleri işlemelerini önlemek ve toplum düzenini sağlamak amacıyla uygulanan cezaların sonuçta mali bakımdan gelir haline dönüştüğünü ifade etti.

Bütçe açıklarının kapatılması konusunda, trafik cezaları gelirinden bir beklenti içine girmenin doğru olmayacağını belirten Civriz, şunları kaydetti:

"Trafikte yaptığı yanlış davranış karşılığı para ödemek durumunda kalanlar, içinde bulundukları psikolojinin etkisiyle, bu cezaların sadece gelir amaçlı uygulandığı iddiasında bulunabiliyor. 2013 yılı bütçe açığı 18,4 milyar lira, tahsil edilen trafik para cezası ise sadece 1,7 milyar lira oldu. Dolayısıyla kesilen cezalar bütçe açığını kapatabilme potansiyelinin çok gerisindedir. Bu rakamlar genelde para cezaları, özelde ise trafik para cezalarının, denetimler ne kadar artarsa artsın, cezalar ne kadar ağırlaşırsa ağırlaşsın çok küçük bir büyüklüğe sahip olduğunu göstermektedir. Cezaların büyük bir gelir kalemi gibi görülerek, maliye politikası aracı olarak kullanılamayacağı çok açıktır."

"Cezaların sosyal yönü unutulmamalı"

Civriz, tahsil edilen trafik para cezalarının yüzde 50'sinin ilgili kanun gereğince, sağlık, aile ve eğitim yardımları, özürlü ihtiyaç yardımları gibi projelerde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'na aktarıldığını ifade etti.

Tahsil edilen trafik para cezalarının maliye politikası aracı olmaktan öte sosyal yönünün ön planda olduğuna dikkati çeken Civriz, şöyle devam etti:

"Sanılanın aksine, bu cezalar ile bütçe açıkları arasında anlamlı bir ilişki kurmak mümkün değildir. Zira trafik cezalarının ne bütçe açıklarını kapatabilme kapasitesi vardır, ne de tahakkuk ve tahsilat süreci buna izin vermektedir. Üstelik tahsil edilen trafik para cezalarının sosyal amaçlara hizmet etmesi de amacının en güçlü göstergesidir. Sürücüler trafik cezasından kaçmak için değil, kendi güvenlikleri için trafik kurallarına uymalı, ceza ödemeleri gerektiğinde de bu ödemenin bir ihtiyaç sahibinin yüzünü güldüreceğini unutmamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber