Kaymakam usulü teşekkür: İş adamını omuzunda taşıdı.

Haber Giriş : 08 Haziran 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi kaymakamı, okul yaptırılması için 1 milyon dolar bağışta bulunan iş adamını omuzunda taşıdı.

Bir süre önce İstanbul'da yaşayan zengin iş adamlarını tek tek ziyaret edip memleketlerine okul yaptırmalarını isteyen Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın çabaları sonuç vermeye başladı. Bu çerçevede aslen Şanlıurfalı olan ve yıllardır İstanbul'da yaşayan modacı Ali Karaata memleketine okul yaptırılması için 1 milyon dolar bağışta bulundu. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine gelerek Kaymakam Tuncay Sonel ile görüşen Karaata, 1 milyon dolarlık çeki teslim etti. Kaymakam, bağış yapan iş adamını tebrik ederek omuzunda taşıdı.

'HİZMETTE YARIŞILMALI'
Kaymakam Sonel, "Devletimize, aziz milletimize bir tuğla bile yardım eden vatandaşımızı omuzumuzda taşırız. Bu örnek insanları kutluyorum. Bu bambaşka bir olay para vermek apayrı bir olaydır. Bu olay elini senin de taşın altına koyma olayıdır. Bu davayı omuzlama olayıdır. Her şey bu cennet vatanı bize vatan yapan ecdadımıza layık olma yarışıdır. Hizmette yarışılmalı bu emanet muasır medeniyetler seviyesine çıkarılmalıdır" dedi.

DESTEĞE DEVAM
Modacı Karaata, iş adamlarına seslenerek, desteklerini ve yardımlarını esirgememelerini istedi. "Okul yaptır adını yaşat" kampanyası çerçevesinde Şanlıurfa'da ihtiyaç duyulan 5 bin 300 derslik açığını gidermeye çalışan Vali Yavaşcan, İstanbul'da yaptığı görüşmelerde iş adamlarından 20 okul yaptırma sözü almıştı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber