TPE personeline yurt dışında eğitim fırsatı

Türk Patent Enstitüsü (TPE) personelinin mesleklerine ilişkin alanlarda yetiştirilmeleri amacıyla yurt dışına gönderilmesini düzenleyen yönetmelik yürürlüğe girdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2014 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TPE personeline yurt dışında eğitim fırsatı

Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Patent Enstitüsü Personelinin Yetiştirilmesi Amacıyla Yurt Dışına Gönderilmesi Hakkında Yönetmelik, TPE personelinin mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmeleri, lisansüstü öğrenim, staj veya ihtisas yapmaları amacıyla yurt dışında eğitim ve araştırma kuruluşlarına, hizmetle ilgili yabancı kurum veya kuruluşlara ve uluslararası resmi veya özel kuruluşlara gönderilmelerine yönelik usul ve esasları düzenliyor.

Yönetmeliğe göre, YÖK tarafından seçilen ve ilan edilen ve başvuru tarihi itibarıyla yurt dışında lisansüstü eğitim yapılabilecek güncel üniversiteler listesinde yer alan eğitim kurumlarına personel gönderilecek.

Yurt dışına gönderilecek olan personelin daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olması şartı aranacak. Yabancı dil eğitimi için yurt dışına personel gönderilemeyecek. Yurt dışı eğitimine gönderilen personelin eğitim çalışmaları ve başarı düzeyi yakından izlenecek.

Yönetmelik kapsamında, 3 ay ve daha fazla süre ile yurt dışına gönderilenler, yurt dışında kaldıkları sürenin 2 katı kadar mecburi hizmetle yükümlü olacak.

Türk Patent Enstitüsü yurt dışı eğitim yönetmeliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber