Otomobil ilkokul öğrencilerinin arasına daldı: 12 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bir otomobilin okullarının yakınındaki parka pikniğe giden ilköğretim öğrencilerinin bulunduğu kaldırıma çıkarak, çocukların arasına dalması sonucu, 3'ü ağır 12 öğrenci yaralandı.

Okullarının yakınında bulunan Hamitler Parkı'na pikniğe gitmek üzere sabah okul bahçesinde toplanan Pilot Sanayi İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Ümit İşbilen gözetiminde yürüyüşe geçti.

Öğrencilerin Hamitler Mahallesi Kavaklı Caddesi'nde kaldırımdan yürüdükleri sırada, karşı yönden gelen Serkan Ş. (35) yönetimindeki 16 CBC 37 plakalı otomobil, önce ters şeride girdi, ardından da çocukların arasına daldı.

Kazada, her biri 10 yaşında olan Semih Bayar, Tolga Hoşkal, Furkan Özen, Furkan Mehmet Aktunç, Gökçe Aktunç, Mustafa Alçı, Selim Arslan, İsmail Öztürk, Gökhan Gülmez, Burak Şentürk, Bedir Tahagün ve soyadı belirlenemeyen Soner adlı öğrenci yaralandı.

İlk müdahaleleri olay yerine gelen ambulanslarda yapılan çocuklardan 7'si Çekirge Devlet Hastanesine, 5'i de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Yetkililer, Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklardan durumları ağır olan 3 çocuktan, Mustafa Alçı ve Furkan Mehmet Aktunç'un Bursa Devlet Hastanesine sevk edildiğini, Gökçe Aktunç'un ise Beyin Cerrahi Kliniğinde tedavi altına alındığını bildirdiler.

Kazanın ardından gözaltına alınarak Emek Polis Merkezine götürülen sürücü Serkan Ş'nin, ?Olayın nasıl olduğunu ben de anlamadım? dediği öğrenildi.

Bu arada, hastanelerdeki öğrencileri ziyaret eden Pilot Sanayi İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Demirtaş, kazanın, otomobilin, öğretmenleri gözetiminde ?nizami? olarak kaldırımda yürüyen çocukların arasına girmesinden kaynaklandığını söyledi.

Bazı çocukların vücutlarında kırıklar olduğunu belirten Demirtaş, ?Öğrencilerimiz, sabah güle oynaya pikniğe gidiyorlardı. Kaza haberini alınca şok olduk, çok üzgünüz. Öğrencilerimiz kaldırımdaymış. O kadar geniş yolda ters yönden gelen otomobil döne döne kaldırıma çıkıp çocuklara çarpmış? dedi.

Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber