Kayıp sikkelerin faturası ambar memuruna çıkarıldı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişlerinin 2 klasör halinde hazırladıkları raporla birlikte müzede görevli ambar memuru A.Y hakkında suç duyurusunda bulundukları bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kahramanmaraş Müzesi'nde ortaya çıkarılan 545 adet gümüş sikkenin sahteleriyle değiştirilmesi ve bir taş kitabenin kaybolması olayının ardından başlatılan soruşturma adliyeye intikal ettirildi.

Kahramanmaraş Müzesi'nde bir süreden bu yana denetimlerini sürdüren Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişlerinin, 2 klasör halinde hazırladıkları raporla birlikte müzede görevli ambar memuru A.Y. hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Bir ihbar üzerine 13 Ekim 2005'te Kahramanmaraş Müzesi'ne gelerek çalışmalarına başlayan bakanlık müfettişlerinin çalışmalarına o günden beri aralıklı olarak devam ettikleri belirtildi.

Kahramanmaraş Müzesi'ndeki olayla ilgili davanın 3628 sayılı mal bildiriminde bulunulmaması, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kanunu kapsamında açıldığı ve soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, dün yaptığı açıklamada, 6 ay önce şüphe üzerine müzede başlatılan denetimlerin sonuçlandığını ve M.Ö. 333-361 yılları arasına ait 545 gümüş sikkenin sahte olduğunun ortaya çıkartıldığını söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber