Üniversite öğrencisini kaçırıp işkence yaptılar

Eskişehir’de üniversite öğrencisi Ceren Ünver kaçırılıp, darp edildi. Olayın Ali İsmail Korkmaz’ın dövülmesinin yıldönümünde gerçekleşmesi ‘gözdağı’ endişesi yarattı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Haziran 2014 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencisini kaçırıp işkence yaptılar

Eskişehir'de üniversite öğrencisi Ceren Ünver kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp, bayılana kadar dövüldü. Ünver'in Gezi eylemlerinde yer alan DHF (Demokratik Haklar Federasyonu) üyesi olması ve olayın Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesinin yıldönümünde yaşanması "gözdağı" olarak nitelendirildi.

Sivil polisler mi dövdü?

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ceren Ünver, 1 Haziran gecesi yaşanan olayı şöyle anlattı: "Saat 00.30'da çalıştığım kafeden çıkıp arkadaşlarımla yemek yedim. Arka masamızda sivil polislerin oturduğunu arkadaşlarım daha sonra söylediler. Kampüsün Eczacılık kapısından çıkıp eve doğru döndükten sonra bir araç yanıma yaklaşıp önümü kesti. 4 kişi çıkıp üzerime çullandı. Beni arabaya bindirdiler. Arka koltuğa oturtup kafamı bacağımın arasına sıkıştırdılar. Bir süre gittik, ıssız bir tarlada durduk. Dışarı çıkardılar dördü birden vurmaya başladı. Biri sopalı; diğerleri tekme ve tokatla darp ediyordu. Vururken, 'Geçmişini biliyoruz, ayağını denk al, bu sana ikinci uyarımız' diyerek tehdit ettiler. Kendime geldiğimde evimin önündeydim."

Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu alan Ünver, savcılığa suç duyurusunda da bulundu. Ünver'in daha önce de sivil polislerce tehdit edildiği iddiası ile saldırganların döverken, "Bu sana ikinci uyarımız" dediği iddiaları sosyal medyada tartışılınca Eskişehir Emniyeti açıklama yaptı. "Kendisini polislerin dövdüğüne dair beyanı olmadığı gibi böyle bir bulgu ve şüphe yoktur. Faillerin bulunmasına çalışılmaktadır" dedi.

Ünver'in arkadaşları ise saldırının Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü gecenin yıldönümüne denk geldiğine dikkati çekerek "Bu bir gözdağı. 1 Mayıs öncesi, aynı kadın arkadaşımız bir sivil polisin tehdidine maruz kalmıştı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber