Türkiye'nin en büyük müze kompleksi

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olacak Şanlıurfa'daki "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde eserler, ait oldukları dönemin maketlerle canlandırıldığı bölümlerde sergilenecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2014 21:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin en büyük müze kompleksi

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük müze kompleksi özelliğine sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, eserlerin sergilenmesi için tarihsel dönemlerin maketlerle canlandırılacağı özel bölümler oluşturulacak.

Kentte 200 dönüm alanda inşasına devam edilen, arkeopark ve mozaik müzelerinin de yer alacağı Haleplibahçe Müze Kompleksi'nin ağustos ayında hizmete girmesi planlanılıyor.

Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan kompleksin yüzde 95'inin tamamlandığını, Şanlıurfa Müzesi'ndeki 70 bin eserin komplekse taşındığını söyledi.

Müze kompleksinin kentin turizm noktası olacağını ifade eden Ercan, kompleksin hizmete girmesiyle hem turist sayısında hem de turistlerin kentte kaldıkları gün sayısında artış beklediklerini vurguladı.

Komplekste tarihi eserlerin sergilenmesi için tarihsel dönemlerin görsel olarak canlandırılacağı bölümler yapılacağını dile getiren Ercan, şunları kaydetti:

"Müzemizde eserler, kronolojik bir düzende ait oldukları döneme ilişkin canlandırmaların bulunduğu bölümlerde yer alacak. Bu canlandırmalarla ziyaretçilerin zihninde o eserlerin daha iyi yer edinmesini sağlayacağız. Örneğin Kabataş devri eserlerini tanıtırken hemen yanında bir yeraltı sığınağı canlandırılacak. İnsanların o zamanda nasıl barındığını, nasıl avlandıklarını ve yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini görsel olarak anlatmaya çalışacağız."

Ercan, müzede "tarihin sıfır noktası" olarak kabul edilen Göbeklitepe'nin bulunduğu alanın ve eserlerin de maketlerle canlandırılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber