PKK'nın kaçırdığı 3 çocuk kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, 2 kadın gözaltına alındı. Evde ayrıca dağa götürüleceği belirtilen 3 kız da bulundu. Kızların ikisinin Diyarbakır'da eylem yapan annelerin çocukları olduğu öğrenildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2014 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın kaçırdığı 3 çocuk kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, 2 kadın gözaltına alındı. Evde ayrıca dağa götürüleceği belirtilen 3 kız da bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu, "Terör örgütü PKK'ya eleman kazandıran kişilere yönelik" Yeşildere Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 2 kadın gözaltına alındı. Evde ayrıca dağa götürüleceği belirtilen ikisi 18 yaşından küçük 3 kız da bulundu. Kızların ikisinin Diyarbakır'da eylem yapan annelerin çocukları olduğu öğrenildi.

Hakkari'de 2 terörist teslim oldu

Hakkari'de terör örgütü PKK üyesi 2 kişi, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütünden kaçan ve kimlikleri açıklanmayan 2 teröristten birinin, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğüne, diğerinin ise Hakkari Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim olduğu belirtildi.

Silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olan teröristlerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

KIZLARIN KURTARILDIĞI OPERASYONUN DETAYLARI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dağa kaçırılmak istenen 3 kızı kurtarma operasyonunun detayları ortaya çıktı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşayan Sacit B, 20 gün önce emniyet birimlerine müracaat ederek 16 yaşındaki kızı S.B'nin kayıp olduğunu bildirdi.

Sacit B, 4 Haziran'da Diyarbakır'da terör örgütünce kaçırılan çocukların ailelerinin sürdürdüğü eyleme katıldığı sırada kızı S.B tarafından telefonla arandı. S.B, babasına terör örgütü tarafından iki arkadaşıyla kaçırıldığını ve kırsal alana götürüldüklerini söyledi.

Polis, Sacit B'yi arayan numaraya ilişkin yaptığı çalışmada telefon kullanıcısının Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde olduğunu tespit etti ve Yeşildere Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütüne eleman kazandırma iddiasıyla Kader. E. ve Seher K. gözaltına alındı. Dağa kaçırılmak üzere evde bulunan S.B. (16), Z.T. (17) ve F.K. (22) kurtarıldı.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN OPERASYON AÇIKLAMASI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dağa götürülmek üzere olan 3 çocuğun yakalanmasıyla ilgili Hakkari Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"İlimiz emniyet müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımı yapan 2 şüpheli ve kırsala aktarımı yapılacak 2'si onsekiz yaşından küçük 3 kişi olmak üzere toplam 5 kişi Yüksekova emniyet müdürlüğünce yakalanmıştır. Örgüte katılacak 3 şahıstan 18 yaşından küçük bir şahsın halen Diyarbakır'da eylem yapan ailelerden birinin çocuğu olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan silahsız ve techizatsız olarak kaçan 2 bölücü terör örgütü mensubundan biri Depin polis kontrol noktasına, diğeri ise Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olmuştur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber