Vaizler Birliği Derneği kuruldu

Vaizler Birliği Derneği Genel Kurulu Genel Başkan Bolu Vaizi Feridun HAVA başkanlığında Kastamonu'da yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2014 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vaizler Birliği Derneği kuruldu

Vaizler Birliği Derneği Genel Kurulu Genel Başkan Bolu Vaizi Feridun HAVA başkanlığında Kastamonu'da yapıldı.

Feridun Hava Genel Kurulu Konuşmasında şunları söyledi:

Ülkemizin çeşitli merkezlerinde vaiz ve vaize olarak görev yapan çok değerli kardeşlerim, hepinizi saygı -sevgi -hürmet ve muhabbetlerimle selamlıyor derneğimizin kuruluş genel kurulunun hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden dua ve niyaz ediyorum.

Değerli kardeşlerim.

Bildiğiniz gibi, Diyanet Kastamonu Eğitim Merkezi'nde 13 Mart-13 Haziran 2014 tarihleri arasında D.İ.B. tarafından tertiplenen seminerde, yeni atanan vaizler olarak, Ülkemizin değişik il ve ilçelerinde görev yapan ''vaiz'' lerin öncülüğünde, yüze yakın il ve ilçe vaiziyle yapılan istişareler ve görüşmeler sonucu yeni bir oluşum vücud buldu. Kastamonu'da kader birliği yapan vaizlerin fikriydi bu yeni oluşum. Kaygısı Diyanet olan, ülke olan, millet olan, kardeşlik ve sevgi olan insanların oluşturduğu bir sivil toplum organizasyonu. Alternatif bir hareket değildir. Çünkü, antitez değil, tezdir. Adı "Vaizler Birliği" ama; emeklisi, çalışanı, müftüsü, vaizi, imam-hatibi ile, tüm Diyanet Teşkilatını kuçaklayan bir yapı inşa etme gayretidir. Bu hareket, bir yerlerden beklentisi olmayan,idealist, kendini aşmış milletimize anayasa ve fer'i hukuktan aldığı güçle ifa edecekleri vaaz ve irşad görevinin yanında herkese bir numune-i imtisal olabilecek nitelikte hem kendi insanlarına hem de tüm insanlara yönelik olarak birlik-beraberlik- kardeşlik ve diyanet mensubu olma şuur ve kaabiliyetini ortaya koyma inaç ve kararlılığını ortaya koymak için başlattığı yeni ve güzel bir oluşumdur. Diyanet , demek ''hepimiz'' demektir. Diyanet ,dayanışmadır. Diyanet ,sevgidir ve güvendir. Diyanet , özgür düşüncedir. Diyanet ,ifade özgürlüğüdür. Diyanet , çok seslilik içinde ahenktir,birliktir,beraberliktir ve var olmaktır. Öyleyse, bu büyük kurumun gelişen ileri demokrasi anlayışı gereği bir sivil toplum ayağının da olması gereklidir. Birlik içinde,kardeşlik ve sevgi içinde elele,omuz omuza vermek; Diyanet Merkez teşkilatının çalışmalarına destek vermek, gerekirse yapıcı eleştirileri ortaya koymak; Diyanet mensubu olma şuuru ile hiç bir merkeze ve odağa bağlı olmadan ; Sadece vaizlerin içinde bulunduğu sorunlara bigane kalmayıp Diyanet hizmetlerine katkıda bulunmak ve sivil toplum kuruluşu olmanın avantajlarını kullanarak sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmek ; Tüm vaiz arkadaşlarımızın, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak; Türkiye'ye ve Dünya'ya ses vermek gerektiğinde de sivil toplum kuruluşu olmanın farklılığı ile ağırbaşlı açıklamalarda bulunmak üzere Vaizler olarak ,"Vaizler Birliği Derneği" kurulmalıdır ; bu bir zorunluluktur ve ihtiyaçtır.dedik ve ...kararımızı verdik... Çok kısa zamanda Allah'ın yardımı ve lütfuyla tüm ülkemiz sathında ideal bir birliktelikle inşallah bugün, kuruluş genel kurulu gerçekleştirilerek yönetem kurulumuzun teşekkülü ile kuruluş aşamamız tamamlanacak . Hiç kimseden bir şey beklemeden...

Ancak ve sadece '' Umulur ki bu yaptığımız ve yapacağımız hizmet ve hizmetlerden dolayı Yüce Rabbimizin övgüsüne mazhar oluruz ...'' amaç ve ilkesiyle çalışmalarımıza gerekli hazırlıklarımız tamamlandıktan sonra hep birlikte elele gönül gönüle Bismillah diyerek çalışmalarımıza başlayacağız inşallah.

DEĞERLİ KARDEŞLERİM

Biz bir aileyiz. Üye olsun olmasın, tüm Teşkilat mensuplarımızla iletişim halinde olmak istiyoruz; bu meyanda başta İl ve ilçe Vaizlerimiz ve Vaizelerimiz olmak üzere katkı sağlayacak her arkadaşımızın görüşlerini önemsiyoruz. Değerli kardeşlerim.

Buradan Sayın Başbakanımıza , Sayın D.İ.B 'dan sorumlu Bakanımıza ve Sayın Maliye Bakanımıza müsaadenizle seslenmek istiyorum;

1-)Vaizlerin özlük hakları ekonomik anlamda ivedilikle Başta hükümetimizin öncülüğünde T.B.M.M. tarafından iyileştirilmelidir.Eşit işe eşit ücret anayasal ilkesi doğrultusunda ve eşdeğer kadrolara eşit ücret konusu Diyanet İşleri Başkanlığımız da sağlanmalıdır. Özellikle şube müdürleri ile eşdeğer kadro olan vaizlerin maaşları eşitlenmelidir.Bu meyanda Baş Vaizler, İl Müftü Yardımcıları ile Uzman Vaizler de İlçe Müftüleri ile eşdeğer kadrolar olmaları hasebiyle ve maaşları da eşitlenmelidir.

2-) Yasa değişikliğiyle; Cezaevi Vaizliği Kadrosu, Adalet Bakanlığı- Huzurevi, Yetiştirme Yurtları v.s. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Hastane Vaizliği Sağlık Bakanlığı bünyesindeyeni kadrolar ihdas edilmeli ve ilahiyat fakültesi mezunu kardeşlerimize yeni çalışma alanları da açılarak Diyanet mensubu kardeşlerimizin iş yükü hafifletilerek genel çalışma imkanları sağlanmalıdır. Bu ve diğer küçük sorunlarımızın kısa zamanda çözümlenmesini ülkemizin her köşesinde görev yapan tüm vaiz-uzman vaiz-baş vaiz kardeşlerim adına istirham ediyoruz.

Başta tüm ''VAİZ VE VAİZE'' kardeşlerimiz olmak üzere en alt kademesinden en üst kademesine kadar tüm ''Diyanet Teşkilatı '' mensubu kardeşlerime saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.Bu vesile ile hepinizi saygı-sevgi ve muhabbetlerimle ile selamlıyor, Yüce Mevla'dan sağlık, mutluluk ve afiyetler temenni ediyoruz. Tekrar kuruluş Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevladan arzu niyaz ediyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun ..işlerimizi kolay kılsın.zorlaştırmasın.kolaylaştırsın.hayırla tamamlamayı hepimize nasib eylesin'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber