Ofiste 'öğle uykusu' verimliliği artırıyor!

Araştırmalara göre gün içinde kısa süreli verilen uyku molası verimliliği artırıyor.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 06 Haziran 2014 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ofiste 'öğle uykusu' verimliliği artırıyor!

Araştırmalara göre gün içinde kısa süreli verilen uyku molası verimliliği arttırıyor. Yeteri kadar uyku uyumamanın ise kalıcı sonuçlar doğurduğu düşünülüyor.

'VERİMLİLİĞİ VE YARATICILIĞI ARTIRIYOR'

University College London'da insan beyni üzerine çalışmalar yapan Profesör Vincent Walsh, yöneticilerin çalışanlarına mesai arasında uyuma hakkı tanınması gerektiğini açıkladı. Walsh'a göre çalışırken 30 ila 90 dakika süreli uyku molası vermek, verimliliği ve yaratıcılığı besliyor.

Beyne sadece geceleri değil, gün içerisinde de dinlenme süresi tanınması gerektiğini öne süren Walsh, çalışanlarına öğleden sonra kısa süreli uyuma izni veren şirketlerde üretkenliğin artabileceğini söyledi.

Manchester Üniversitesi Profesörü Hugh Piggins'e göre ise uyku, hafıza ve öğrenme becerisi için çok önemli. Piggins, milyonlarca insanın hafta içi çok az uyuduğunu ve hafta sonu bu eksikliği gidermeye çalıştığını söyledi. Araştırmalara göre " sosyal jetlag" adı ile de bilinen bu problemin kanser , hafıza kaybı ve diyabet riskinin arttırdığı düşünülüyor.

(Daily Mail )

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber