Sakarya Yetiştirme Yurdu'nda 15 çocuk kayıp

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2006 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Valisi Nuri Okutan, kentteki yetiştirme yurdunda kalan 15 çocuğun kayıp olduğu iddialarıyla ilgili olarak, ?Çocuklarımız kayıp değil, teknik olarak 'kaçak' durumdalar. Bu çocukların aileleriyle irtibat halindeyiz? dedi.

Okutan, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdunda gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı yayın organlarında yer alan 15 çocuğun kayıp olduğu şeklindeki haberin yanlış yorumdan kaynaklandığını, çocukların kayıp değil kaçak olduklarını söyledi.

Dün imzasız bir ihbar mektubu aldığını ve gece yurda gelerek olayı incelemek istediğini ifade eden Okutan, şöyle konuştu: ?Olayı yerinde ve zamanında tespit etmek için okul müdürünü, yetkilileri çağırdım. İncelemelerde bulundum. 15 çocuğumuz yurdu izinsiz terk etmiştir. Bunlardan 6'sı, daha önceden uzun süreli kaçak dediğimiz çocuklar. Onları zaten biliyoruz. Kayıtlarımızda var. 9'u da dün cuma olması nedeniyle izin almadan ailelerinin yanına gitmişler. Teknik olarak bunlar 'kaçak' durumuna düşüyor.

Tutanaklar tutulmuş deftere konulmuş. Ailelerinin yanında olduğu tespit edilmiş. Onların da pazar günü dönmesi bekleniyor. Kayıp, izi yurdu bilinmeyen demek. Kaçak tabiri farklı. Yani yurdu izinsiz terk eden. Ama çocuklar yemeğe gelmedi, yatağında olmadı. Bunu yurt görevlileri ilgililere bildiriyor. Ailesiyle görüşüyor, eğer ulaşamamışsa durumu polise bildiriyor. Bunların çoğunluğu Sakarya'da. Uzun süreli kaçak olanlarla da irtibatımız var. Onlar da ailelerinin yanındalar. Kayıtlarımızda çocuklarımızın suça karıştığına ilişkin bir durum yok?

KAÇAKLAR, PARÇALANMIŞ AİLELERİN ÇOCUKLARI

Öte yandan, yurttan kaçan çocukların genelde parçalanmış ailelerin çocukları olduğu, hafta sonları ailesi ya da yakınının yanına giden bu çocukların daha sonra yurda döndükleri belirtildi.

Sakarya'da kaçak çocuklardan 9'unun bu gruba girdiği, uzun süreli kaçaklardan 1'inin İstanbul'daki, diğerinin ise Ankara'daki Gençlik Merkezinde olduğunun bilindiği öğrenildi.

Uzun süreli kaçak olan 4 çocuğun ise ailelerinin yanında kaldığı ve yurt ilgililerinin bu ailelerle irtibat halinde olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber