MEB Müsteşar'ına ikinci 'görevde keyfiyet' davası

Haber Giriş : 11 Haziran 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGITAY Ceza Genel Kurulu'nun, Prof. Dr. Nejat Birinci hakkında 'görevde keyfi davranmak' suçlamasıyla verilen cezayı onaylamasının ardından Müsteşar için ikinci kez ceza istendi.

Birinci'nin, ikinci kez hakim karşısına çıkmasına neden olan olay ise şöyle gelişti: Süleyman Isparta, İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde iken başka bir yere atandı. Isparta, yürürlüğünün durdurularak iptal edilmesi için Bursa İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Isparta'nın talebini kabul eden İdare Mahkemesi, bakanlığın atama kararını durdurdu. Ancak Isparta eski görev yerine atanmadı. Birinci'nin bu kararı yerine getirmediğini ileri sürüldü. Şikayet üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 'görevde keyfi davranmak'tan 6 ay haps cezası istemiyl e dava açtı. Yargıtay, bu davadan da Birinci'yi suçlu bulursa, Müsteşar hakkında ikinci kez 'görevde keyfiyet uyguladığı'na karar verilecek.

Ceza Genel Kurulu onamıştı

Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, daha önce de Prof. Dr. Birinci'yi suçlu bulmuş ve ceza Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından onanmıştı. O davada, bir okulda müdürlük yapan Şinasi Okur, görevden alınarak öğretmen olarak atanmasının ardından idari yargıda açtığı davanın lehine sonuçlandığını belirterek, Prof. Dr. Birinci'nin bu kararı yerine getirmediğini ileri sürmüş ve şikayette bulunmuştu. Davayı görüşen Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Prof. Dr. Birinci'nin 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve 5 ay kamu hizmetinden yasaklanmasına karar vermişti. Daire, hapis cezasını 2 bin 100 YTL para cezasına çevirerek, verilen bütün cezaları ertelemişti. Ancak 4. Ceza Dairesi'nin kararını onadı ve Prof. Dr. Birinci'nin suçu kesinlik kazandı.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber