Meclis Soruşturması Önergesi mahkemelik oldu

CHP'li Kart, TBMM Başkanlığı'nın, CHP'nin Başbakan Erdoğan hakkındaki soruşturma önergesini iade işleminin iptali için dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2014 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis Soruşturması Önergesi mahkemelik oldu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı'nın, partisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği Meclis Soruşturması Önergesi'ni iade işleminin iptali için idare mahkemesinde dava açtı.

Kart, yaptığı yazılı basın açıklamasında, CHP'nin Musul'daki kritik gelişmelerin yarattığı hassasiyet nedeniyle Başbakan Erdoğan hakkında TBMM Başkanlığı'na sunduğu gensoru ve Meclis soruşturması önergelerini geri aldığını hatırlattı.

Muhalefetin bu yapıcı tutumuna karşı iktidarın "bildiğini yapmaya devam ettiğini", yeni yargı paketini hızla yasalaştırmaya çalıştığını vurgulayan Kart, şu ifadeleri kullandı:

"AKP ve Başbakan için, kişisel ve siyasi kaygılar, hesaplar, ulusal çıkarlar ve dayanışmadan önce gelmektedir. Bir taraftan milli çıkarlar konusunda hassasiyetimizi ve yapıcı tavrımızı sürdürürken; bir taraftan da siyasi iktidarın ve TBMM Başkanlığı'nın anayasal ihlallerini takip etmeye ve sorgulamaya devam edeceğiz. Bu meyanda, TBMM Başkanlığının, Başbakan hakkındaki soruşturma önergesini iade işlemine karşı, tarafımızdan işlemin iptali talebiyle İdari Yargıya dava açılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber