Keçiören Belediyesi'nden, büyükşehir belediyesi'ne suçlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2006 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ''Keçiören Belediyesi'nde ne ihale, ne arazi, ne rant mafyası vardır'' dedi.

Turgut Altınok, Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı'nın kurşunlanması olayıyla ilgili olarak, ''Aslında baskına uğrayan, tabelaları kırılan ve çalınan Keçiören Belediyesi'dir. Büyükşehir Belediyesi suçüstü yakalanmıştır'' diye konuştu.

Altınok, Estergon Türk Kültür Merkezi'ndeki ebru sergisinin açılışında, Çevre Koruma Daire Başkanlığı'nın kurşunlanması olayıyla ilgili olarak AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

''Aslında baskına uğrayan, tabelaları kırılan ve tabelaları çalınan Keçiören Belediyesi'dir'' diyen Altınok, şöyle konuştu:

''Bunların hepsi polis zabıtlarında vardır ve suçüstü yakalanmışlardır. Şu anda suçüstü yakalanmanın telaşıyla, 'yavuz hırsız evsahibini bastırır' misali Keçiören Belediyesi'ne bir sürü iftiralar, çamurlar atılmaktadır. Kurşunlama olayıyla kesinlikle Keçiören Belediyesi'nin uzaktan yakından bir ilgisi yoktur, bunun tasvip edilmesi mümkün değildir. Hele bir de kamu kurumuna karşı böyle bir olay yapılmasını kimse kabul etmez. Keçiören Belediyesi'ne bir yargısız infaz yapılmıştır, linç kampanyası düzenlenmiştir. Bu olay şu anda yargıdadır. Yargı boyutundayken suçlanan, çamur atılan, komploya tabi tutulan biziz. Ama biz yargı sonucunu bekliyoruz. Doğru olan da budur. Çıkıp herkesin önüne geldiği gibi açıklamada bulunması da yanlış. Burada bir süreç var. Ama amaç yargıyı, emniyetin çalışmasını etkilemek ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmek. Büyükşehir Belediyesi suçüstü yakalanmıştır, bunun telaşı içinde de Keçiören Belediyesi'ne çamur atmaktadır.'' ''Olay yerinde belediyenin araçlarının olduğu iddia ediliyor. Bu doğru mu?'' sorusu üzerine Altınok, ''Siz şu kapıdan geçtiyseniz, buradan bir sürü insan geçiyorsa onları suçlayabilir misiniz?'' karşılığını verdi.

''Söz konusu parkın mahkeme kararıyla Büyükşehir Belediyesi'ne verildiği yönündeki açıklamanın doğru olmadığını'' ifade eden Altınok, ''Bu yalandır. Mahkeme, sadece dava sonuçlanıncaya kadar burada yapılan çalışmaların durdurulmasıyla ilgili tedbir kararı vermiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı 'burası mahkeme kararıyla bize verildi' diye kamuoyunu yanıltıyor'' diye konuştu.

''KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NE AİT''

Altınok, şöyle devam etti:

''Kaldı ki bu park 21 yıldır Keçiören Belediyesi'nin parkı. Kendi döneminde yapılmış. Özal Parkı idi, CHP'li belediye başkanı değiştirmişti. Biz daha sonra buraya Fatih Sultan Mehmet Parkı adını verdik, Özal'ın ismini de Keçiören'de başka bir parka verdik. Elektrik, su parası Keçiören'den, çalışan Keçiören'den. 1987 yılında plan yapılmış. Yapılan plana göre zaten burası, yasaya göre o zaman Keçiören Belediyesi'nin parkıdır, yeşil alanıdır, çünkü 30 bin metrekarenin altında burası. Ama Büyükşehir Belediyesi yapacaksa burada bir sürü yerleri var. Gelsin onları yapsın.'' Yargı kararlarına saygı duyduklarını ifade eden Altınok, söz konusu parkın Keçiören Belediyesi'ne ait olduğuna dair belgeler bulunduğunu bildirdi.

Altınok, ''Keçiören Belediyesi'nde ne ihale, ne arazi, ne rant mafyası vardır. Biz tamamen hizmet endeksli çalışan belediyeyiz. Bizim dönemimizde gayrimenkul mirasyediliği de yoktur, rant belediyeciliği de yoktur. Bizimle beraber rant mafyası dönemi de Keçiören'de kapanmıştır'' diye konuştu.

''ÇOK DEĞERLİ BİR YER''

Parkla ilgili anlaşmazlığın nedenlerine ilişkin bir soru üzerine Altınok, şunları kaydetti:

''Burası çok değerli bir yer. Ankara'nın en değerli yeridir. Bunu gayrimenkul olarak, kira olarak, konut yapılsa konut olarak da söylüyorum. Burada kafeteryalar, büfeler gibi düşünceleri olan varsa onlar için rantı yüksek ama bizim projede ne kafeterya ne büfe ne restoran var. Tamamen yeşil alan amaçlı. Akvaryum havuzlarının olduğu güzel bir saat kulesinin olduğu bir proje.'' ''Parkta, aceleyle birşey yapmaya çalışmadıklarını'' ifade eden Altınok, ''Burası zaten Keçiören Belediyesi'nin. Bizim yangından mal kaçırır gibi derdimiz yok'' dedi.

''PARTİYE ZARAR VERİYOR''

''Kavgayı kendilerinin başlatmadığını'' savunan Altınok, ''Büyükşehir bizi engelliyor. Bir bakın kavgayı kim çıkarmış'' diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kaldı ki biz aynı partiye mensubuz. Parti mensubiyeti şuuruyla herkesin hareket etmesi lazım. Mensup olduğumuz bir partimiz var. Sonuçta bu partiye de zarar veriyor. Ama biz bu düşünceyle o gün herşeyin suçüstü olmasına rağmen basına, medyaya dahi haber vermedik. Neden? Çünkü, gitmiş karakola şikayetçi olmuşuz, artık adli makamlar gereğini yapacak.'' Bir gazetecinin, ''Antalyalılar grubu diye bir grup var mı?'' sorusu üzerine Altınok, polisin Güçsüzler Yurdu'nda arama yaptığını belirterek, ''Ne Antalyalılar grubu diye birşey var ne de başka birşey. Bu, tamamen komplonun bir parçası'' dedi.

''A takımı bulunduğu'' yönündeki haberler yüzünden daha önce birçok gazetenin tazminata mahkum edildiğini hatırlatan Altınok, mülkiye müfettişlerinin de denetim yaptığını anlattı. Altınok, ''Herşeyi hukuk kuralları içinde yapıyoruz. Bunlar senaryonun parçası. Hayali bir grup. Yalandır, iftiradır'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber