Bakan Özak: Belediyeler arasında ayrım yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2006 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Bizim için her belediye bizim belediyemizdir. Hangi partiden olursak olalım bizim eşit mesafede olmamız gerekiyor'' dedi.

Faruk Nafiz Özak, Edirne Valisi Nusret Miroğlu'nu makamında ziyaretinde, kendi sorumluluk alanıyla ilgili mutlaka araziye çıktıklarını ve çeşitli incelemelerde bulunduklarını söyledi.

En önemli projelerinin duble yol ve otoyollar olduğunu ifade eden Özak, bu konuda ilgili müdürlerle birlikte Trakya'da incelemelerde bulunarak sorunu çözmeye çalıştıklarını bildirdi.

Mayıs ayının Türkiye genelinde yağışlı geçtiğini ve özellikle asfalt konusunda sorunlar yaşandığını ifade eden Özak, şunları kaydetti:

''Belediye ve İller Bankası ile ilişkilerimiz var. İller Bankası gerek makine gerekse proje olara önemli destekler veriyor. Edirne Belediyesi'nin, sayın başkanın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim için her belediye bizim belediyemizdir. Hangi partiden olursak olalım, bizim eşit mesafede olmamız gerekiyor. Bu para herkesin parasıdır, adaletli olmamız ve burada yaşayan insanlara hizmet götürmemiz gerekiyor.'' Karaağaç yolunun parkesini yapacaklarını ve tarihi köprüleri onarmaya çalıştıklarını anlatan Özak, bu çerçevede, Uzunköprü ilçesindeki tarihi köprüye alternatif yol ve köprünün ihalesinin yapıldığını ve bugünlerde sonuçlanacağını söyledi.

Edirne güzergahının çok önemli olduğunu ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gerekli sistem kurularak Kapıkule Sınır Kapısı'nın yükünün azaltılması gerektiğini ifade eden Özak, ''Edirne'de büyük bir afet yaşandı ancak anında müdahalede bulunularak zararlar kapatıldı. Bulgaristan ile yapılacak baraj bu çerçevede önemlidir. Baraj, enerji, sulama ve taşkın koruma amaçlı olacaktır'' dedi.

Özak, ayrıca taşkınların önlenmesi için seddelerle ilgili sorunları da çözmeye çalışacaklarını belirterek, en önemli konunun nehirlerin ıslah edilerek temizlenmesi olduğunu kaydetti.

Özak, daha sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti.

Sedefçi, Özak'ın ziyaretinden dolayı gurur duyduğunu belirterek, verdikleri destekler dolayısıyla kendisine teşekkür etti.

''KIRMIZI DİPLİ MUM''LU DAVET

Sedefçi, Özak'a ''kırmızı dipli mum'' sunarak, kendisini Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet etti. Özak, Edirne Belediye Başkanlığı binasında yer alan Atatürk Odası'nı ziyaret ederek, özel defteri imzaladı.

Özak, daha sonra AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, başkan yardımcısı Mehmet Çapoğlu ile Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hatipoğlu ve partili kadınlarla görüştü. Partili kadınlar Özak'a, Edirne'ye özgü mis sabunu ve aynalı süpürge hediye etti.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde tarihi Uzunköprü Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Özak, köprüye hayran kaldığını ve köprünün korunması için çalışma yapacaklarını bildirdi.

İsmini duyduğu köprüyü ziyaret etmekten mutlu olduğunu ifade eden Özak, ''Dünyanın en uzun taş köprüsü konumundaki bu köprüye sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizler bakanlık olarak gerekli incelemeleri yaparak, ikinci köprünün bir önce yapılmasını sağlayacağız. Uzunköprü'nün tarihi köprüsünü kurtaracağız'' diye konuştu.

Özak ayrıca Keşan-Malkara, Keşan-Gelibolu ve Keşan-Uzunköprü karayollarındaki ''duble'' çalışmalarının son durumunu inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber