T.C. numarasıyla öğrencilerden eleştiri istendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. sınıf öğrencilerine bu yıl ilk kez düzenlenen ortak merkezi sınavlarla ilgili değerlendirme yapmaları için bir anket hazırladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2014 07:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
T.C. numarasıyla öğrencilerden eleştiri istendi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Ankette, "sistem" eleştirisi yapması istenen öğrencilere, "Sınava hazırlık için dershaneye gittiniz mi?", "Ortak sınavlarda başarılı olmak için okulda öğrendikleriniz ne derece yeterlidir?", "Ortak sınavlarda her bir dersin ayrı ayrı iki gün süreyle yapılması kaygı düzeyinizi nasıl etkiledi?", "Sınav süresi içinde sınıfta bazı öğrencilerle özel olarak ilgilenildi mi?", "Sınıfta bazı öğrencilerin kendi arasında konuşmasına izin verildi mi?" gibi sorular sorulması dikkati çekti.

MEB, 8. sınıflara yönelik bu yıl ilk kez yapılan ortak merkezi sınavların öğrenciler üzerindeki etkilerini ölçebilmek, sistemin öğrenciler açısından olumlu-olumsuz taraflarını belirleyebilmek amacıyla, ortak sınav öğrenci anketi hazırladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan elektronik anketi 8. sınıf öğrencileri, T.C kimlik numaralarını girerek doldurdu. Ankette 26 soru soruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber