Hakim ve savcılar 'rüşvetçi' diye ihbar edildi

Paralel yapıya boyun eğmeyen hâkim ve savcılar ‘rüşvetçi’, ‘tacizci’ diye ihbar edildi. Haklarında soruşturma açılıp, sicilleri bozuldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Haziran 2014 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakim ve savcılar 'rüşvetçi' diye ihbar edildi

MUHAMMET KUTLU

Derin örgütten hakim ve savcılara 'çamur at izi kalsın' taktiği... Devleti ele geçirme planlarının önünde engel olarak gördükleri yargı mensuplarına komplo kuran paralel yapının; Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) binlerce ihbar mektubu gönderdiği ortaya çıktı.

SAHTE DELİLLE KOMPLO

Kendilerinden olmayan yargı mensuplarını saf dışı bırakmak için haklarında 'rüşvet', 'taciz', 'sarkıntılık' ve 'uyuşturucu' gibi iddialar içeren mektuplar yazan çete; çirkin komplo için paralel yapıya hizmet eden hakim, savcı ve avukatları kullandı. Asılsız iddialar, paralel polisin yardımıyla üretilen sahte delillerle desteklendi. 2008 yılından başlayarak 17 Aralık 2013'teki darbe girişimine kadar süren iftira bombardımanında HSYK, ihbarların büyük bir bölümü için soruşturma vizesi verdi.

BASKILAR EMEKLİ ETTİ

Kamuoyunun yakından takip ettiği önemli birçok dava ve soruşturmalara bakan, hakim ve savcının bu yolla dosyalardan uzaklaştırılmalarının sağlandığı, bir bölümünün de giderek artan baskılar karşısında emekliliğini istediği öğrenildi. Paralel yapının iftira atarak karalamaya çalıştığı pek çok yargı mensubu, açılan soruşturmalar sonucu ceza almasa da kariyerleri tehlikeye girdi. Müfettişler tarafından hazırlanan hal kağıdı ve raporlardaki olumsuz görüşler yüzünden, yüzlerce yargı mensubunun mesleki yükselişleri engellendi.

İFTİRAYA UĞRADIK YENİDEN İNCELEYİN

Derin örgütün yargıdaki yapılanmasının deşifre olmasının ardından Adalet Bakanlığı'na başvuran çok sayıda savcı ve hakim; kendilerine yönelik çirkin komploları tüm ayrıntılarıyla anlattı. Yaşadıkları mağduriyetlerin en kısa zamanda giderilmesi için talepte bulundular. Devlete çöreklenmeye çalışan paralel çete tarafından hazırlanan düzmece ihbar mektupları ve sahte delillerle kariyerleri linç edilen yargı mensuplarının dosyaları yeniden incelenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber