THY uçakta unutulan eşyaları satacak

Türk Hava Yolları (THY), uçaklarda unutulan eşyalar için bu yıl da ihaleye çıkıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Haziran 2014 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY uçakta unutulan eşyaları satacak

THY'nin Bagaj Aksaklıkları Takip Merkezi Müdürlüğü Deposu'nda bulunan 1523 adet muhteviyatlı bagaj, 2021 adet bebek arabası, 233 adet tekerlekli sandalye, çoğunluğunu cep telefonları ve tablet bilgisayarların oluşturduğu 608 elektronik eşya, 44 bin 525 adet sahipsiz eşya, kapalı zarfla teklif alma sonrası açık artırma usulüyle satılacak.

Yarı fiyatına gidecek

Satışa konu eşyanın tahmini bedeli, KDV hariç 200 bin lira olarak belirlendi. Eşyalarını satışı için 10 Temmuz'da kapalı zarfla teklif alınacak.

Uçağın seferi tamamlandıktan sonra hostesler tarafından kontrol edilen kabinde bulunan eşyalar, Uçak Temizlik Amirliği'ne ve daha sonra Kayıp Eşya Ofisi'ne teslim ediliyor. Bir ay ofiste bekletilen eşyalar, başvuru olmadığı taktirde kayıp eşya deposuna alınıyor. Depodaki eşyalar, bir yıl olan bekleme süresinin bitiminde ihale ile satılıyor. İhaleyi alan da mağazasında bu ürünleri yarı fiyatına satıyor.

Kullanılmış eşyalar için garanti sağlanmıyor ama ucuzluk nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Uçaklarda numaralı ve güneş gözlüğü, şemsiye, kitaplar ve freeshop ürünleri de çoklukla unutulan ve satılan eşyalar arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber