Unakıtan'a af getirdiği iddia edilen değişiklik tasarı metninden çıkarıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2006 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Adalet Komisyonu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a af getirdiği iddia edilen, Vergi Usul Kanununda yapılan değişikliği yeniden görüşerek, tasarı metninden çıkardı.

Adalet Komisyonu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın başkanlığında, temel ceza mevzuatına uyum amacıyla 170 kanunda değişiklik öngören yasa tasarısı üzerindeki çalışmalarına devam etmek için toplandı.

CHP'li üyeler, dün akşam kabul edilen Vergi Usul Kanunu'nun "kaçakçılık suçları ve cezaları" başlıklı 359. maddesinde, vergi kanunları uyarınca tutulan defter, kayıt ve belgelerin sahte düzenlenmesiyle ilgili hükme "bilerek" kelimesinin eklenmesiyle yapılan değişikliği eleştirerek, fıkrayla ilgili tekrir-i müzakere talebinde bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, siyasi sorumluluğu üstlenip iktidarın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında af çıkarabileceğini anlatarak, "Maliye Bakanı'nı kurtarmakla kalmazsınız, naylon fatura düzenleyen binlerce, onbinlerce kişiyi kurtarırsınız" dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Meclis ya da komisyon çoğunluğuna dayanarak düzenleme yapma yaklaşımı içinde olmadıklarını ifade ederek, CHP'li üyelerinin itirazı üzerine uzmanların çağrıldığını ve düzenlemenin tekrar görüşüleceğini söyledi.

Daha sonra, Vergi Usul Kanununda değişiklik öngören fıkra yeniden görüşüldü.

Çiçek, hukuki bir düzenlemenin, siyasi bir tartışmanın içine çekildiğini ifade ederek, hem komisyonun hem Maliye Bakanı'nın böyle bir tartışmanın içinde olmaması için "bilerek" kelimesinin çıkarılmasını istedi.

Komisyon Başkanı Toptan, "bilerek" kelimesinin çıkarılmasını oylattı.

Komisyon, "bilerek" kelimesinin çıkarılmasını kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber