Satıcı: Krizin baş mimarı Serdengeçti

Haber Giriş : 14 Haziran 2006 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, piyasalarda yaşanan dalgalanmanın baş mimarının Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan TİM Başkanı Satıcı, bugün piyasalarda yaşanan dalgalanmaların 3.5 yıllık bir birikimin sonucu olduğunu ve bunun en büyük sorumlusunun Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti olduğuna dikkat çekerek, "Biz üç buçuk yıl boyunca Serdengeçti'ye sözümüzü dinletemedik. Eğer bizim dediklerimiz dikkate alınsaydı bugün bütün dünyayı etkisi altına alan global ekonomik hareketlilikten Türkiye bu kadar etkilenmezdi. Bu düzeltmenin 3.5 yıl içinde olması gerekirdi. Merkez Bankası'nın döviz satışını müdahale olarak görmemek lazım. Bu yaşananlardan bir ders çıkarmamız lazım. Serdengeçti bu sert hareketin bir numaralı mimarıdır. Yaşadığımız sorun zamanında yapılması gerekenlerin yapılmamasının oluşturduğu bir şoktur" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve ekibinin bu çalkantı döneminde aldıkları faiz artışı ve kura müdahale kararlarını beğendiğini ifade eden Satıcı, "Merkez Bankası yönetimi şuanda daha çok yeni. Olumlu adımlar attılar. Sadece faiz döviz borsa üçgeninde hareket etmemeliler. Sadece IMF'den talimat alan bir Merkez Bankası değil üreteni, tüketeni, işçisi ve ihracatçısıyla her kesimin Merkez Bankası olduğunu his ettirmeliler. Biz yanlış giden bir şeyler olursa mevcut yönetimi de uyarırız" şeklinde konuştu.
İhracatçılara da seslenen Satıcı kimsenin bu mevcut durumu bir fırsat olarak kullanmamasını, dövizle işi olmayanların dövizle uğraşmamasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber