15/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Haziran 2006 06:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Beibit Issabayaev'i, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 11.30'da, TBMM Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.
- TBMM Dilekçe Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı 11.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM Bayındırlık Komisyonu toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM AB Uyum Komisyonu toplantısı saat 13.30'da gerçekleştirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu üyelerini, saat 12.00'de Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek. Saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşecek olan Erdoğan, saat 16.45'te Türk-İş Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, saat 10.00'da, Polis Koleji'nin 56. Mezuniyet Töreni'ne katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 09.00'da, Yetiştirme Yurdu çocuklarının oluşturduğu Yurtgücü takımı ile milletvekillerinden oluşan Meclis Spor'un yapacağı futbol müsabakasını izleyecek.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 10.00'da, dereceye giren logo tasarımlarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısı ve ödül törenine katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da, 19. Mesleki Eğitim Kurulu'na, saat 15.00'te Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü imza törenine katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.30'da, Fransa Dış Ticaret Bakanı Christine Lagarde ile birlikte Türk-Fransız Kolokyumu'nun açılışına katılacak

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın açıklaması yapacak.
- CHP Aydın Milletvekili Mehmet Boztaş ve Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Çevre Yasası'nın bazı maddelerinin iptali için saat 10.30'da Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.
- ATO Başkanı Sinan Aygün, saat 11.00'de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı makamında ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği tarafından Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi'nde yaptırılan salonun açılışı, saat 11.00'de yapılacak.
- Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, saat 14.00'te Ankara Valisi Kemal Önal'ı ziyaret edecek.
- Uluslararası Meilland A.Ş, saat 12.45'te, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 300 adet Boticelli gül fidesi armağan edecek.
- Türktrust ile Tekhnelogos firması tarafından gerçekleştirilen 'e-imza' uygulamasının tanıtım toplantısı, Ankara'da saat 14.00'te yapılacak.
- DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, saat 12.15'te, 'Büyük İşçi Direnişinin' yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapacak.
- İslami Araştırmalar Dergisi tarafından ilki düzenlenen 'İslami İlimlerde Terminoloji Sorunu' isimli sempozyum, saat 09.00'da başlayacak.
- Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi tarafından, saat 18.00'de 'Spor Şöleni' düzenlenecek.
- CNR Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 'Airshow 2006' fuarı, Ankara'da saat 11.00'de açılacak.
- İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler, Ayazağa Yeşiltepe otobüs durağının yanındaki YEKÜV Nilüfer Hatun Gökay İlköğretim Okulu'nun saat 13.00'te gerçekleştirilecek mezuniyet törenine katılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.00'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, İstanbullu çocuklara kentlilik bilinci aşılamayı hedefleyen "Masal Masal İstanbul, 23 Masal 23 Eser" projesinin tanıtımını yapacak. Başkan Topbaş ve çocuklar, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'na saat 10.30'da Saraçhane'den hareket edecek olan ve proje için özel hazırlanan otobüsle gidecek. Başkan Topbaş, saat 13.00'te ise, Bedrettin Mahallesi Ayni Ali Baba Sokak'taki Beyoğlu Ayşe Ege Kız Meslek Lisesi'nin Pilav Günü'ne ve atölye açılışına katılacak. Saat 17.00'de Feshane Kültür Merkezi'nde, dünyanın en büyük el sanatları sergisi olan "İSMEK 9. Genel Sergisi"nin açılışını yapacak olan Topbaş, saat 20.00'de ise, Conrad Otel'de 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı'nın 'hoşgeldin' yemeğine katılacak.
- Fransa Dış Ticaret Bakanı Christine Lagarde'nin himayesinde, "Mozart in Paris" konseri öncesinde düzenlenecek olan kokteyle ünlü isimler katılacak. Kokteyl, 19.00-20.15 saatleri arasında, Topkapı Sarayı Has Ahırlar Bahçesi'nde gerçekleşecek.
- İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın katılımıyla, saat 11.30'da Güvenlik Şube'de basın açıklaması yapılacak.
- KESK İstanbul Şubeler Platformu, saat 12.30'da Taksim Gezi Parkı'nda, ek zam taleplerini içeren bir basın açıklaması yapacak.
- Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde kalan 30 çocuğun diploma töreni, saat 14.00'te Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu'nda yapılacak.
- DİSK tarafından, 15-16 Haziran 1970 İşçi Direnişi'nın 36. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, saat 10.30'da Bağcılar Belediyesi önünde bir eylem düzenlenecek ve ardından katılımcılar Bahçelievler Belediyesi'ne yürüyecek.
- Türk Kalp Vakfı tarafından, Kalp Haftası çerçevesinde yürütülecek olan aşılama kampanyası, saat 11.00'de Darülaceze'de törenle başlatılacak.
- Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz yazlık sinema etkinliği, Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu bahçesinde, saat 20.00'de düzenlenecek kokteylle başlayacak. Ardından film gösterimi gerçekleştirilecek.
- Türkiye'nin en iyi restaurant, otel, bar, pastane ve yiyecek-içecek firmalarını buluşturacak olan 'IV. İstanbul Lezzet Festivali', saat 20.00'de Göktürk Beldesi'ndeki Kemer Country Club bahçesinde start alacak. Etkinlikte daha sonra Candan Erçetin bir konser verecek.
- İHD'liler, Guantanamo'daki intiharlarla ilgili olarak, saat 13.00'te İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Bayrampaşa Belediyesi ile İSTAÇ A.Ş.'nin ortaklaşa düzenlediği "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanma Projesi", saat 14.00'te Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi Yel Sokak'taki Hot Düğün Salonu'nda düzenlenecek programla uygulamaya konulacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
MÜSİAD'ın KOBİ'lere Finansman İçin Proje Hazırlama Semineri
- Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi'nde saat 09.30'da düzenlenecek toplantıda, "KOBİ'lerin Finansman Sorunları, Alternatif Finansman Kaynakları ve KOBİ A.Ş., Ülkemizde Ar-Ge Proje Desteği Veren Kurumlar TÜBİTAK-TEYDEB, TTGV, KOSGEB, Bu Kurum ve Kuruluşların Proje Destek Kriterleri, Proje Sahibi Firmanın Kurumsal Yapısı ve Ar-Ge Alt Yapısı, Projelerin Teknolojik / Ekonomik Yapılabilirlik Etüdü ve Proje Çıktısının İhracata Katkısı ve Ulusal Ekonomide Kazanımlar" konuları ele alınacak. AR-GE desteklerine yeni bir soluk getirecek olan seminerin ev sahipliğini Dr. Ömer Bolat yapacak. Aynı zamanda MÜSİAD Projeler ve Destekler Birimi Başkanı olan Yunus Aksu ise panelin başkanı olacak. Konuşmacılar ise; MÜSİAD Projeler ve Destekler Birimi Yönetim Kurulu Üyesi Proje Danışmanı Necati Terziöz ve KOBİ A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Yılmaz olacak.

KAGİDER Haziran ayı toplantısı
- Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) Haziran ayı toplantısının konuğu TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı olacak. Divan Kuruçeşme Tesisleri'nde saat 09.30'da yapılacak toplantıda Ömer Sabancı, "Avrupa Birliği ve Ekonomi" konusunda açıklamalarda bulunacak.

"Otizm Tarama Projesi" ile ilgili basın toplantısı
- Otistik çocukların erken tanı ve eğitimini destekleyerek onları topluma kazandırmayı hedefleyen TOHUM Otizm Vakfı'nın, TC Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı Genel Müdürlüğü işbirliği ve AB'nin finansal desteğiyle hayata geçireceği Türkiye'nin en kapsamlı "Otizm Tarama Projesi" ile ilgili ayrıntılı bilgi vermek amacıyla, saat 10.30'da Conrad Oteli'nde bir basın toplantısı yapılacak.

Avis Türkiye'nin basın toplantısı
- Türkiye'deki yolculuğuna 1974 yılında başlayan Avis Türkiye'deki gelişmelerin ve Avis'in uluslararası platformdaki stratejilerinin anlatılacağı basın toplantısı, saat 09.30'da Swissotel The Bosphorus'da yapılacak. Toplantıya Avis Europe Başkan Yardımcısı John McNicholas ve Avis Türkiye Genel Müdürü Cenk Çimen de katılacak.

"Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da" isimli sergi
- "Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da" isimli sergi, Akbank'ın desteğiyle saat 19.00'da Sakıp Sabancı Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi çalışması
- Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Ka Araştırma şirketi ortak girişimiyle başlatılan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) çalışmasında, 2006 yılı birinci çeyrek sonuçları belirlendi. Ulusal Endeks ile birlikte, çalışma kapsamında ele alınan sektörlere ilişkin sonuçlar ve her sektörün müşteri memnuniyetinde lider markaları, saat 11.00'de İMKB Konferans Salonu'nda düzenlenecek bir basın toplantısıyla açıklanacak. Toplantıya KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve TMME Üst Kurul Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan da katılacak.

Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş.'nin halka arzı
- Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde, 11 bin metrekaresi kapalı 22 bin metrekarelik kapalı alanda, gelişmiş teknolojiyle ankastre gri mutfak eşyaları üretimi yapan ve üretiminin yüzde 74'ünü 28 ülkeye ihraç ederek kendini kanıtlayan, Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş.'nin halka arzıyla ilgili toplantı, saat 19.00'da Çırağan Sarayı Sultanteras'ta yapılacak.

Felis Ödülleri tanıtım toplantısı
- Mediacat'in bu yıl ilk kez düzenleyeceği Felis Ödülleri'nin tanıtım toplantısı, saat 19.00'da Babylon'da yapılacak.

Bank Asya Kavacık Şubesi'nin açılışı
- Bank Asya'nın Kavacık Şubesi saat 14.00'de, Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca, Bank Asya yönetim kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticilerinin de katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Av, Silah ve Doğa Sporları Fuarı
- 5. Uluslararası Av, Silah ve Doğa Sporları Fuarı, saat 12.00'de Lütfi Kırdar Convention Center'da açılacak.

'Milano Uluslararası Expodental Fuarı'nın tanıtım toplantısı
- Türkiye'de İtalyan Ticaret Odası ve İtalyan Promunidi'nin birlikte düzenlediği 'Milano Uluslararası Expodental Fuarı'nın tanıtım toplantısı, saat 12.00'da Swissotel'de gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------
Filistin'deki güvenlik karmaşası aşıldı
- Filistin Başbakanı İsmail Haniye, ülke güvenliğinin sağlanması konusunda görev yapan güvenlik güçlerine ilişkin sorunun, Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yapılan görüşmelerde aşıldığını açıkladı. Bu durumun, El Fetih ile Hamas yanlıları arasındaki gerginliğin çözümünde önemli rol oynaması bekleniyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer programı kaynaklı krizin çözümü için çabalar sürüyor.

Türkiye'nin AB üyeliği
- AB'nin Türkiye ile fiili üyelik müzakerelerinin başlatılması yönünde karar almasının yankıları sürüyor.

Olmert'in Avrupa ziyareti
- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Fransa ziyaretinin 2. gününde, Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ile biraraya gelecek.

2006 Dünya Kupası
- Almanya'daki 2006 Dünya Futbol Kupası, Ekvator-Kostarika, İngiltere-Trinidad and Tobago, İsveç-Paraguay karşılaşmalarıyla sürecek.

Eliasson-Moeller görüşmesi
- İsveç Dışişleri Bakanı Jan Eliasson, Danimarkalı meslektaşı Stig Moeller ile Kopenhag'da biraraya gelecek.

G8 ülkeleri İçişleri ve Adalet Bakanları toplantısı
- G8 ülkelerinin İçişleri ve Adalet Bakanları, Moskova'da görüşmelerini sürdürüyor.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------
- 2006 Dünya Kupası'nda A Grubu'nda Ekvator-Kostarika, B Grubu'nda İngiltere-Trinidad&Tobago, İsveç-Paraguay karşılaşmaları oynanacak.
- Beşiktaş, Bursaspor'dan transfer ettiği Serdar Kurtuluş ile BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 12.30'da sözleşme imzalayacak.
- 2008-2009 sezonu UEFA Kupası Finali için aday stat olarak gösterilen Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda, adaylık ile ilgili olarak saat 13.30'da bir toplantı yapılacak. Toplantıya, UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü, İstanbul Valiliği, Futbol Federasyonu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Belediyesi yetkilileri katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber