Tarım Kredi'den iştirak zararı açıklaması

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Genel Müdürlüğü, Akşam gazetesinde yayımlanan 'Tarım Kredi Gıda' ile ilgili haberler için açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Haziran 2014 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım Kredi'den iştirak zararı açıklaması

Akşam gazetesi dün yayımladığı haberde, zarara uğrayan 'Tarım Kredi Gıda' adlı iştirakiyle ilgili bazı detaylar yer almaktaydı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, haberde bahis konusu olan işlemlerin finansal rehabilitasyon sağlayıcı işlemler olduğu belirtildi ve "Haber metninde geçen Şirket, Sermaye Piyasası Kanununa, SPK gözetim ve denetimine tabidir. Şirket, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri iştiraki olup, Kuruluşumuz iç denetim birimlerinin de denetimine tabidir. Haberde geçen konular, şirketin iç işlemlerinden kaynaklanan ihtiyaçlara yönelik, şirketin yürütmekte olduğu çiftçi ürünlerinin değerlendirilmesi faaliyetleri nedeni ile finansal rehabilitasyon sağlayıcı işlemler olup; Genel Kurul kararları da alınarak Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmış iş ve işlemlerdir. Şirkette, Kuruluşumuzca hukuka ve yasalara aykırı hiçbir iş ve işlem yapılmamıştır. " denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, haberde adı geçen İlhami Teke'nin yönetim kurulu üyeliğinin devam ettiği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber