Eczacılardan bakanlara faks yağacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2006 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Mehmet Domaç, tüm eczacılara, "Sağlık Bakanı Akdağ, Maliye Bakanı Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu'na 'eczane açmak için eczacı olma şartını kaldıran kanun teklifi' nedeniyle gönderdiğimiz tepki yazılarını, internet sitemizden indirerek aynı bakanlara siz de fakslayın" çağrısı yapacak.

TEB Başkanı Mehmet Domaç, AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül'ün "eczane açmak için eczacı olma şartını kaldıran kanun teklifi"ne yazılı olarak tepki gösterdi.

"Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu"na gönderilen tepki mesajlarında şunlar dile getirildi:

"-Recep Akdağ'a: Eczacının mesleğini yapmak amacıyla eczanesini açma hakkının bir başkası tarafından kullanılması kabul edilemez, -Kemal Unakıtan'a: Bütçe Uygulama Talimatı'nın yıl içinde çok sık değiştirilmesi hasta ve eczacıyı karşı karşıya getirmektedir. Kuralların değiştirilmesi vatandaşın güvenini sarsmakta bir önceki kuralla bir sonraki kural arasındaki farklılık kabullenilememektedir. Bu da direkt eczacıya yansımakta, vatandaşla eczacıyı karşı karşıya getirmektedir, -Murat Başesgioğlu'na: SSK Başkanlığı ile sözleşmeli eczanelere yapılan 2005 yılı haziran ayından 2006 yılının nisan ayına kadar 10 aylık toplam geri ödemenin yüzde 10'luk kısmı ile kurumun yurt dışı sigortalıları için karşılanan reçete bedelleri çoğu ilimizde henüz ödenmemiştir.

Meslektaşlarımızı son derece sıkıntya sokan bu durumun ivedilikle çözülmesi ve ödemelerin yapılmasını önemle talep ediyoruz." TEB, tüm eczacılara seslenerek, Sağlık Bakanı Akdağ, Maliye Bakanı Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu'na gönderdikleri tepki yazılarını internet sitelerinden indirerek bu Bakanlara fakslamalarını isteyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber