Kurt'u vuran polise soruşturma izni

Soruşturma iznine ilişkin müfettişlerin hazırladığı rapor, 27 Haziran’da tamamlandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2014 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurt'u vuran polise soruşturma izni

KEMAL GÖKTAŞ

İstanbul'daki Okmeydanı Cemevi'nde bir cenazeye katılmak için beklerken hayatını kaybeden Uğur Kurt'un polis kurşunuyla vurulmasıyla ilgili soruşturmada Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Hasan Yılmaz, Adli Tıp Kurumu raporuna göre merminin atıldığı tabancanın sahibi TEM Şubesi'nde görevli S.K.'nın ifadesini henüz almadı.

Savcı Yılmaz, 30 Mayıs'ta İstanbul Valiliği'ne S.K. hakkında soruşturma izni verilmesi için yaptığı başvuruda, "S.K'nın meşru müdafaa kapsamında ve saldırıyla orantılı şekilde ateş ettiği" ifadesini kullandı.

Soruşturma iznine ilişkin müfettişlerin hazırladığı rapor, 27 Haziran'da tamamlandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da 30 Haziran'da soruşturma için gereken izni verdi ve evrakı başsavcılığa gönderdi. Buna rağmen avukatlara başsavcılıktan soruşturma izninin henüz gelmediği yanıtı verildi. Bu durumun Savcı Yılmaz'ın 18 Temmuz'a kadar izne çıkması nedeniyle soruşturmada işlem yapılmamasından kaynaklandığı anlaşıldı.

Savcıyla devam edilecek

Avukat Turgut Kazan'ın, soruşturma izni yazısında, 'meşru müdafaa' diyen Savcı Yılmaz'ın soruşturmadan alınması ve soruşturmanın memur Suçları Bürosu'nca yürütülmesi için başsavcılığa yaptığı başvuruya ise ret yanıtı geldi. İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun evrakı sevk ettiği Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı'nın imzasını taşıyan yanıtta, "Ölümle sonuçlanan olaylarda soruşturma, ölü muayene işlemi yapan, ilk soruşturma talimatı veren c. savcısı tarafından yürütülmesi gerektiğinden, soruşturma dosyasının başka birime ve c. savcısına aktarılmasını gerektirir bir hususun olmadığı" belirtildi. Bunun üzerine Kazan, Başsavcı Vekili Kapıcı'ya yeni bir dilekçe sundu. Dilekçede, Savcı Yılmaz'ın peşin hüküm ve ön kabulle hareket ettiği belirtilerek ölü muayene işlemini yapan savcının soruşturmayı yürütmesi gerektiği görüşünün, Adalet Bakanlığı genelgesine aykırı olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber