Başbakan, KEY hesaplarının ödenmesi talimatı verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan işçi, memur ve emekleleri ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının hak sahiplerine ödenmesi yönündeki çalışmaların devam ettiğini belirtirken, bu konunun en kısa sürede halledileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Görüşmeye Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi Bakanı Ali Coşkun ve Devlet Bakanı Ali Babacan katıldı. Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergun Atalay görüşmeye ilişkin olarak ANKA'ya yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'a toplam 14.1 milyar YTL'yi bulan zorunlu tasarruf hesabının hak sahiplerine ödenmesi dolayısıyla teşekkür ettiklerini ve KEY esaplarının bir an önce ödenmesini istediklerini söyledi. Atalay, Başbakan Erdoğan'ı KEY hesaplarının bir an önce ödenmesine ilişkin hazırlıkların tamamlanması yönünde talimat verdiğini söyledi. Atalay, Erdoğan'a KEY hesaplarının ödenmesine ilişkin hazırlıkların devam ettiğini ve en kısa zamanda bu konunun "halledileceğini" söylediğini aktardı.

Atalay, görüşmede 24 bine yakın geçici işçinin kadroya alınmasına ilişkin bir talepte bulunduklarını ve bu konuda da önemli bir mesafe aldıklarını söyledi. Atalay, Başbakan Erdoğan'ın geçici işçilerin kadroya alınmasına ilişkin Çalışma Bakanı'na talimat verdiğini kaydetti.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin Türkiye açısından getireceği sakıncalara dikkat çektiklerini söyleyen Atalay, bu konunun da Bakanlar Kurulu'nun gündeminde ele alınacağını ifade etti. Atalay, "Bizim özelleştirme diye bir talebimiz yok. İki tanesini özelleştirirseniz kalan 20 tanesini satamazsınız. Bunu toptan ele almak lazım diyoruz" diye konuştu.

Atalay, enerji özelleştirmelerine ilişkin olarak da Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji Bakanı Hilmi Güler ve TES-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Tuğlu'nun katılımıyla bir komisyon kurulacağını ve bu konuda ayrıntılı bir çalışma yapacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber