TIR komutanına hileli sınav suçlaması

Emekli Albay Hanifi Yıldırım, MİT'e ait TIR'ların durdurulması skandalıyla gündeme gelen Tuğgeneral C. hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede şok iddiada bulundu: Harp Akademisi sınavındaki cevapları devre arkadaşıyla aynıydı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Temmuz 2014 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TIR komutanına hileli sınav suçlaması

Adana'da MİT TIR'larının durdurulması emrini verdiği öne sürülen Tuğgeneral H.C. hakkında şok iddia... Balyoz davasından 9 Haziran'da tahliye edilen Emekli Albay Hanifi Yıldırım, henüz cezaevinde bulunduğu 16 Mayıs 2014 tarihinde Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'na dilekçe gönderip suç duyurusunda bulunmuştu.

NOKTASINDAN VİRGÜLÜNE FARK YOK

Emekli Albay Yıldırım'ın suç duyurusunun eklerinde çarpıcı suçlamalar yer aldı. Tuğgeneral C.'nun, devre arkadaşı Kurmay Albay S. B.'yla Kara Harp Akademisi sınavına girdiğini belirten Yıldırım, ikilinin yazılı sınav sorusuna noktasına varana kadar aynı yanıtı verdiğini öne sürdü.

'TESADÜF OLARAK GÖRÜLDÜ'

Emekli Albay Yıldırım dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: C. çeşitli jandarma birliklerinde görev yaptıktan sonra 1998'de Kara Harp Akademisi sınavlarına girdi. O dönem C. ile B. hakkında 'kopya' işlemi yapıldı. Ancak birinin Ankara'da diğerinin

İstanbul'da sınava girmeleri nedeniyle olay tesadüfi olarak görüldü ve konuyla ilgili işlem yapılmadan her ikisi de sınavı kazandı.

Operasyonlar ön plana çıkarıldı

Hanifi Yıldırım'ın iddialarından biri de, C.'nun 2010'da atamayla gittiği Bingöl'deki görevi sırasında yaptığı operasyonlarla ilgili. Yıldırım, operasyonların belli bir yapıya ait basın kuruluşlarında sürekli haber yapılarak isminin ön plana çıkartıldığını öne sürdü.

'Paralel yargı ve emniyetmensuplarıyla sık görüşürdü'

Emekli Albay Yıldırım, dilekçesinde iddialarını şöyle sürdürdü: C. 2004-2008 yıllarında Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı karargahında jandarma kurmay yarbay rütbesiyle İstihbarat Başkanlığı İstihbarat Dairesi Aşırı Sağ Faaliyetler Şube Müdürü olarak görev yaptı. Devrelerinden 2 yıl önce albaylığa terfi etti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na genellikle Yüksek Askeri Şura'ya girecek olanlardan atama yapılırken, 2008'de bu vasıflara sahip bir albay tayin edilerek yerine teamüllere aykırı olarak Celepoğlu atandı. Bu görevdeyken isimleri paralel yapının adamları olarak basında yer alan yargı ve emniyet mensuplarıyla sık sık görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber