Bakan Güllüce'ye çağrı

Erdoğan Bayraktar'ın yöntemiyle personel alınmasından vazgeçilmeli...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Temmuz 2014 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Güllüce'ye çağrı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları, önceki Bakan Erdoğan Bayraktar'ın ısrarıyla, 6306 sayılı Kanuna KPSS'siz personel alınabileceği yönünde hüküm koydurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu hükme dayanarak 2012 yılına ilana çıktı ancak sözlü sınava alınacak kişi sayısı 7 bin olunca, sınav ilanı iptal edildi. Tıklayınız.

Şimdi aynı süreç yeni Bakan İdris Güllüce tarafından devam ettirilmektedir. Bu kez sınav Sakarya Üniversitesine yaptırılacaktır. Yazılı ve sözlü sınav yapılacak olup, yazılı sınavdan 70 ve üzeri alan en yüksek puanlı 4 katı adaya sözlü sınav uygulanacaktır. Sınava girecek adaylardan da 75 lira alınacak. Tıklaynız.

Bu uygulama, kamu kaynaklarının israf edilmesinden başka bir şey değildir. Bu sınava başvuracak adaylar daha geçtiğimiz hafta, sınav ücretlerini yatırarak, KPSS'ye girmişti. Şimdi 2. kez, bir daha yazılı sınava tabi tutuluyorlar.

2 açıdan uygulama yanlıştır.

1- Mükerrer bir yazılı sınava gerek yoktur. KPSS sonuçları kullanılabilirdi. Personelin alan bilgisi çok iyi olsun isteniyorsa şartlar arasına, lisans mezuniyet derecesi konulabilirdi.

2- Yetkin ve kalifiye personel almak için, yazılı sınav tek başına kriter olamayabilir. Bu doğru bir tespit. Ama hali hazırda ülkemizde uygulanmakta olan sözlü sınav sadece rant dağıtımına hizmet etmektedir. Tüm adayları kapı kapı torpil peşinde koşturmaktadır.

Oysaki, KPSS sonuçlarının açıklanmasını müteakip, sınava giren adaylardan branş bazında en yüksek puanlı 4 katı adaya sözlü uygulanması yöntemiyle de personel alınabilirdi. Bu halde binlerce kişiyi yeniden yazılı sınava sokmak ve adaylardan 75 lira almak gibi uygulamalar da olmazdı.

İŞTE BAZI ADAYLARIN TEPKİLERİ

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı torpille personel almayı çok seviyor sanırım . Ne kadar da ısrarcı torpille almak için ! Yıl boyunca sınavsız personel almak için bu kadar emek verdiyse vardır bir bildiği diyebilir miyiz ?

- Hadi bakalım siyasilerin kapılarına... Bu ramazan gününde Ne mutlu onlara ki insanları iş güç sahibi yapacaklar..

- Erdogan bayraktar kpssiz alim yapiyor diye tepki gösterdik yeni gelen İdris Güllüce de ayni yola başvuruyor... Çevre Şehirciligin değişmeyen huyu bu

- Bu yol yol değil adalet bu değil

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber