Hemşireler izne çıkınca çocuk servisi kapatıldı

Haber Giriş : 17 Haziran 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemşireler izne çıkınca Nöroloji Servisi kapatıldı. Çocuklar başka servislere yatırıldı. Yönetim kadro yetersizliğinden yakındı.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuklar enfeksiyon nedeniyle ölürken, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı'nda ise başka bir skandal yaşanıyor. Hastanede çocukların tedavi gördüğü Çocuk Nöroloji Servisi, hemşireler yıllık izne çıkınca kapatıldı. Aylardır tedavi gören çocuklar ise misafir olarak aynı binada boş yatak olan başka servislere gönderildi.

'ÜÇ AY KAPALIYIZ'

Çocuk Nöroloji Servisi kapısına "5 Haziran 2006 ile 5 Eylül 2006 arası kapalıyız" yazısı asıldı. Bu sürede hemşirelerin ve diğer görevlilerin yıllık izinlerini kullanacağı ve izinler bittikten sonra servisin normale döneceği belirtildi.

SERVİSTE 4 HEMŞİRE

ÇALIŞIYOR Dört hemşirenin bulunduğu serviste altı hemşire bulunması durumunda dönüşümlü izin kullanımıyla sorun çözülecekti,ancak personel yeterli olmadığı için yönetim takviye yapmak yerine servisi kapatmayı tercih etti. Hastaneye 1990'dan bu yana personel alınmadığı, çok sayıda talep olmasına rağmen personel kadrosu verilmediği öne sürüldü. Beş katlı olan Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı'nda geceleri de personel yetersizliğinden dolayı beş kata bir görevli ile iki hemşire refakat ediyordu.

MİSAFİR HASTA

Servisleri kapatıldığı için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Servisi'nde tedavi gören 10 çocuk boş yatak olan diğer servislere gönderildi. Çoğunluğu Çocuk Acil Servisi'ne yerleştirilen hasta çocukların aileleri, odalarında tuvalet ve banyo olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını ve kendilerine misafir muamelesi yapıldığını dile getiriyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber