Büyükşehirler kentsel dönüşümde gaza bastı

TOKİ ve özel firmalar depreme dayanıklı olmayan konutların yerine güvenli konutlar inşa etmek için durmadan proje üretiyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Temmuz 2014 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükşehirler kentsel dönüşümde gaza bastı

NECMİ ÇİÇEKÇİ

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yerleşim alanları, alışveriş, yürüyüş, eğlence alanları, restoranlar, parklar, sağlık merkezleri, şehir meydanları, kamu kurumlarıyla özellikle deprem gibi afet riski olan şehirlerde, fiziki olarak kalitesiz ve ömrünü tamamlamış yapıların yerine yenilerini inşa etmek için kolları sıvadıklarını belirtti.

Kentsel alanlardaki 18 milyon konutun 5.3 milyonunun dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Turan, "3 milyon konut da 2023'te 50 yaşı geçecek" diye konuştu.

DÖNÜŞÜM ŞART

Turan, kentsel yenileme programı kapsamında 334 projede toplam 283 bin 20 konutluk kentsel dönüşüm çalışması projelendirildiğini ve dönüşümden kaçış olmadığını kaydetti.

Modern şehircilik önemli

Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk: "Modern şehircilik planları New York gibi örneklerde şehirlerin belirli bir ölçeğe geldikten sonra sağlıklı büyümesini sağlamak için veya Dubai'de olduğu gibi ekonomik büyüme için yapılmaktadır. Mesela; Yeni Fikirtepe, 4 milyon metrekare inşaat kapasitesi ile, 140.000 kişinin yaşayacağı 60.000 kişinin çalışacağı modern bir kente dönüşecek. Bölgedeki projemizle bu dönüşümün önemli bir parçası oluyoruz. Kentsel dönüşümde sembol niteliğinde bir projeye imzamızı atacağımızı söyleyebilirim."

KONFORLU YAŞAM İMKANI

Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata: "Fikirtepe'den sonra Yenisahra'da da yaşamı daha konforlu hale getirmek için yola çıktık. Kentsel dönüşümde daha güzel, daha konforlu bir yaşam için projeler oluşturmaktadır. Yenisahra, pek yakında Güzel Sahra olarak anılmaya başlayacak."

HER PROJE ÜLKE İÇİN

Yeni Fikirtepe'nin en gözde projelerinden Brooklyn Park'ı hayata geçiren ve toplamda 8 adada projeler geliştiren Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu; "Fikirtepe projeleri örnek olacak. Kentsel dönüşüm için gerçekleştirilen her proje ülkemizin geleceği için çok önemli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber