ÖSS'de görevli öğretmenlere 'topuklu ayakkabı' uyarısı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2006 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, korna sesi gibi dışardan gelecek gürültüler dışında iç mekandaki etkilerle de öğrencilerin dikkatinin dağılmaması gerektiğini, bu amaçla sınavda görev alan öğretmenleri ses yapan topuklu ayakkabı giymemeleri konusunda uyardıklarını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için gerekli önlemlerin belediye ve emniyet güçleri tarafından alındığını belirtti.

Gençlerin kaderini etkileyecek bu önemli sınavda öğrencilerin dikkatlerinin dağılmamasının büyük önem taşıdığını ifade eden Şahin, bu nedenle korna sesi gibi dışardan gelecek gürültüler dışında, sınavın yapılacağı iç mekandaki etkilerle de öğrencilerin dikkatinin dağılmaması gerektiğini vurguladı.

Şahin, sınavda görev alacak öğretmenleri, dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgilendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Öğretmen arkadaşlarımızın sınavın yapıldığı sınıflarda çok fazla dolaşması da dikkat çekiyor. Bu konuda önceki yıllarda, öğrencilerden bazı şikayetler geldiğini biliyoruz. Bu nedenle, sınavda görev alan özellikle bayan öğretmenlerimizi, ses yapan topuklu ayakkabı giymemeleri konusunda uyardık. Görevli öğretmenlere aynı hatırlatmayı geçen hafta yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) yapmıştık. Bu sınavda da çok fazla dolaşıp yürümeden, dikkat dağıtıcı hareket yapmadan, sınav süresini sorunsuz şekilde geçirebilmenin uyarılarını yaptık.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber