İsrail Konsoloslukları önünde gece yarısı eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2014 02:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsrail Konsoloslukları önünde gece yarısı eylemi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi
- Memur-Sen üyeleri, saldırıyı, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu yakınında protesto etti

Memur-Sen üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırısını, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği konutu yakınında protesto etti.

Memur-Sen yöneticileri, iftar sonrasında konutun bulunduğu Protokol Yolu'na geldi. Konfederasyonun Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, burada yaptığı açıklamada, "Siyonist saldırı altındaki Filistinliler, İsrail vahşetinin mağduru Gazzeli mazlumlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için" toplandıklarını ifade etti.

"Korsan ve katil İsrail'in insanlık dışı saldırıları, mübarek ramazan ayında azalmadı, arttı. Öldürmeye, yok etmeye, çocuk, kadın, hatta bebek demeden hunharca katletmeye doymuyor İsrail. Kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor" diyen Memiş, İsrail'in Gazze'de sadece çocukları, Müslümanları, kadın, erkek ya da yaşlıları değil, doğrudan insanı ve insanlığı hedef aldığını kaydetti.

"Bunu, BM'nin, Ortadoğu ve Arap dünyasının, İsrail'in gizli hamisi ve suç ortağı ağabeyi ABD'nin seyrettiğini" ifade eden Memiş, Memur-Sen olarak "katil ve zalim İsrail yöneticilerini kınadıklarını ve lanetlediklerini" bildirdi.

Memiş, şunları söyledi:

"Biz biliyoruz ki İsrail mutlaka yaptıklarının hesabını verecek. İsrail'in eli kanlı, boynu kravatlı katil şahsiyetleri mutlaka sanık kürsüsüne çıkacak ve Filistinli kardeşlerimizin tanıklığıyla yargılanacaklar ve mahkum edilecekler. Allah, zalimleri mutlaka kahreder. İsrail'in kandan beslenen yöneticileri mutlaka kahrolacak. Yaşasın zalimler için cehennem. Yaşasın katiller için cehennem. Yaşasın Netanyahu için cehennem."

Filistin'in haklarını savunmak için bütün İslam dünyasının sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını belirten Memiş, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik bütün askeri eylemlerine son vermesini, işgal ettiği topraklardan çekilmesini, hapishanelerdeki Filistinlilerin serbest bırakılmasını ve Mescid-i Aksa'daki ablukayı kaldırmasını istediklerini anlattı.

-Şarkıcı Kekilli protestoda

Öte yandan, şarkıcı Murat Kekilli, akşam saatlerinde bir kez daha Protokol Yolu'na gelerek, protestolara katıldı. "Kahrolsun İsrail-MK" yazılı siyah pankart getiren Kekilli, pankartı, polis barikatının önüne koydu. Kekilli, burada gitar çalarken, çocukların acılarına değinen bir şarkı söyledi.

Kekilli, gazetecilere yaptığı açıklamada, müziğin sadece eğlence değil, aynı zamanda acıları paylaşma aracı olduğunu ifade ederek, "Sanatçı arkadaşlarımız rahat uyuyabiliyorlar mı? Rahat olabiliyorlar mı? Gün sahneye çıkma günü değil, sahne bugün burası. Ben daha fazla dayanamadım ve geldim. Sanat, acıların da paylaşılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Herkesten Filistin'e karşı duyarlılık beklediğini bildiren Kekilli, "Gazze artık ciğerimiz ve ciğerimiz yanıyor. Nefes alamıyoruz" dedi.

-Teravih namazı

Öte yandan protestocular, teravih namazını Protokol Yolu'nda kıldı.

Beklemeye devam eden protestocular zaman zaman "Emniyet zalimin önünden çekil", "Hamas'a selam, mücadeleye devam", "Gazze'ye selam, direnişe devam", "Siyonist elçilik kapatılsın", "Elçi gidecek, bayrak inecek", "Tek yol şehadet", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam", "Hepimiz Hamas'ın askerleriyiz" sloganları atıyor ve tekbir getirdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

- İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plazanın bahçesine girmek isteyen ancak engellenen protestocular polise taş attı. Bazı kişiler gözaltına alındı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto eden grup ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

Levent'teki Başkonsolosluk önünde akşam saatlerinden itibaren toplanarak, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden göstericilerden bazıları, polis bariyerini aşıp, Başkonsolosluğun bulunduğu plazanın bahçe duvarına çıktı.

Buraya Filistin bayrakları ve çeşitli pankartlar asan göstericiler, plazanın bahçesine girmek isteyince çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Polise taş ve su şişesi atan, TOMA'lara zarar vermek isteyen bazı göstericiler gözaltına alındı.

Protestocular ayrıca, plazanın önünde temsili bir darağacı kurarak, üzerinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun fotoğrafının olduğu kukla ile İsrail bayrağını tekbirler eşliğinde ateşe verdi.

Grup, zaman zaman İsrail aleyhine slogan atarak, Başkonsolosluk önündeki bekleyişini sürdürüyor

- İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki protesto devam ediyor
İSTANBUL (AA) - İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eylemleri devam ediyor.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen vatandaşlar, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Hamas'a selam, direnişe devam", "Ey Kudüs, seninle ölüme varız", "Siyonist elçilik kapatılsın" ve "Siyonistler Filistin'den defol" sloganları attı.

Grup adına yapılan açıklamada, Gazze'de yüzlerce kişinin ölümü ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan İsrail saldırıları kınandı.

İsrail'in saldırılarına sessiz kalan ülkeler de kınanırken, dünya kamuoyunun Filistin halkının savunulması için harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

Bu arada bazı kişiler, İsrail Başkonsolosluğu'nun yer aldığı binanın önündeki güvenlik bariyerlerini aşmak isteyince polis tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahale sonrası dağılan grup bir süre sonra yeniden toplanırken, yapılan anonslarla provokatörlere karşı uyarıda bulunuldu.

Başkonsolosluk çevresinde TOMA ve zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi alındı.

Grubun İsrail'i protesto eyleminin sahura kadar süreceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber